MESAJE si URARI de Sfantul Prooroc ILIE. Nume derivate din ILIE: Ilinca, Iliuta.

Inaine de a vede o selectie de mesaje de La Multi Ani de Sf. Ilie, urari zi onomastica pentru toti cei ce poarta numele de Ilie, sa vedem care sunt toate numele derivate din Ilie.

Printre cele mai cunoscute nume de derivate din Ilie gasim Ile, Ilea, Iliescu, Ilascu, Iliuta, Ila. Daca ne referim la prenume, cele mai populare nume derivate sunt Ilie si Ilinca, dar avem si prenume cum sunt Ilia, Elias, Eliana.

Majoritatea românilor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf Ilie (20 iulie), respectiv 105.819, poartă numele de Ilie, alţi 3.304 – Iliuţă, iar 2.200- Lică.

De asemenea, alte 300 de persoane se numesc Eliade, 88 – Ilies, 15 – Ilius, iar una – Iliev. Dintre femeile care îsi sarbatoresc ziua numelui de Sfântul Ilie, 14.750 se numesc Ilinca, 839 – Eliana, iar 91 – Ilia.
texte urari zi onomastica sf ilie

Mesaje frumoase, scurte de La Multi Ani de Sf. Ilie: 

- La multi ani, Ilie, Iliuta, Lie, Ilies, Iliuta, Eliade, Eliana, Ilinca. Multa sanatate!

- Cu ocazia zilei Sfintului tau, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire. La multi ani!

- De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani Ilie!

- E o zi cand sufletul invinge orice urma de tristete, cand tot ce a fost greu ti se pare usor. Este ziua numelui tau! La Multi Ani Ilie!

- Sfantul caruia ii porti numele sa te ocroteasca in fiecare zi. La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

- Un cer albastru fara nori, in calea ta sa fie, Sa ai in viata numai flori, noroc si bucurie! La Multi Ani!

- Un ocean de sanatate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Si un sincer: “La multi ani Ilie!”

- Cu ocazia zilei de nume, iti doresc un munte de sanatate, o mare de iubire si un ocean de fericire!

- La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie şi să-ţi fie ziua plină de minuni!

- Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină şi sănătate. La munţi ani!

- Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se-mplinească!

- Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. ILIE cât mai frumoasă!

La data de 20 iulie, Biserica Ortodoxa Româna sarbatoreste ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul. Unul dintre cei mai importanti prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este mare facator de minuni si aducator de ploi in vreme de seceta. Sfântul si marele Proroc Ilie, înger întrupat în carne ce a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide si închide cerurile, era de origine din Tesvi în Galaad.

Traditii de Sfantul MARE PROROC ILIE

In ajunul zilei Sfantului Ilie, fetele se duc noaptea pe locurile unde este semanata canepa, se dezbraca de camasi si dupa ce se tavalesc goale prin canepa, se imbraca repede si merg acasa sa se culce. Daca peste noapte vor visa canepa verde, este semn ca la maritis vor lua flacai de barbati; daca insa vor visa canepa uscata, se vor marita dupa oameni batrani.
noriel.ro