BIOGRAFIE Bianca Andreescu wiki de campioana cu "greutate" la o varsta "imposibila"

Trimiteți un comentariu
Wiki de exceptie Bianca Andreescu  (locul 15 WTA) , o biografie de mare campioana la o varsta de neimaginat cu anii in urma in tenisul mondial, o canadianca cu origini romanesti de care suntem foarte mandri.

Inainte de a vedea cateva date biografice Bianca Andreescu (varsta 19 ani) va spunem ca jucatoare de tenis canadianca cu parinti din Romania s-a calificat în finala US Open 2019 unde o va întâlni pe Serena Williams (locul 8 WTA).

Sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu a învins-o pe Belinda Bencic, cu scorul de 7-6 (3), 7-5.
bianca alexandrescu biografie cu poze rare
Bianca Andreescu a început conform bibliografiei tenisul la Piteşti, la 7 ani, dar care reprezintă Canada, a obţinut a 12-a victorie consecutivă în circuit, învingând-o în semifinalele de la Flushing Meadows, scor 7-6(3), 7-5, pe Belinda Bencic, după ce şi-a adjudecat la fotofiniş 2 seturi pe care elveţianca fusese îndreptăţită să le revendice.

Bianca Vanessa Andreescu pe numele complet s-a nascut  in data de 16 iunie 2000, in Mississauga, Canada. 

Dacă în Canada se desăvârșește ca jucătoare, în România Bianca Vanessa și-a început primele antrenamente in tenis.

În anul 2006 Bianca Andreescu a venit la bunicii din România, unde a petrecut mai bine de doi ani și unde și-a început aventura anevoioasa în lumea tenisului profesionist.

Al doilea nume mic al Biancai, Vanessa, a fost inspirat de actrița si cântăreața Vanessa Williams.

Bianca Andreescu s-a mutat în țara natală a părinților ei, România, pe când era copil și a început să joace tenis la vârsta de șapte ani.

Bianca și familia ei s-au mutat înapoi în Canada, unde s-a antrenat in mod serios si profesionistla Ontario Racquet Club în Mississauga.

La vârsta de unsprezece ani, Bianca a inceput antrenamentele la Centrul Național de Antrenament sub 14 ani din Toronto pentru sezonul 2011-2012.

La începutul anului 2015, Bianca Andreescu a început colaborarea cu Nathalie Tauziat (48 de ani), o fostă jucătoare de top a Franţei.

În 2017 Bianca Andreescu a reușit să câștige titlul de dublu la Australian Open, în competiția rezervată junioarelor și este una dintre cele mai bine clasate junioare din clasamentul WTA. În acest an a primit și premiul ”Fed Cup Heart”, din partea ITF, pentru performanțele sale din Junior Fed Cup.

În finala de acum de la US Open 2019 , Bianca Andreescu o va intalni pe Serena William, care a trecut în forță de Elina Svitolina, cu 6-3, 6-1.

În vârstă de 37 de ani, Serena William joacă pentru a 10-a oară în finala de la Flushing Meadows, turneu pe care l-a câștigat de 6 ori.

Odată cu calificare în finala US Open 2019, Bianca Andreescu își mai adaugă în vistierie suma de 1,9 milioane de dolari.

Suma ar putea ajunge la 3,85 de milioane de dolari în cazul în care jucătoarea de 19 ani câștigă titlul la Flushing Meadows.


Trimiteți un comentariu