Elon Musk: În câțiva ani, ROBOTII se vor mișca atât de repede încât veți avea nevoie de o lumină stroboscopica pentru a-i vedea.

Trimiteți un comentariu
Miliardarul antreprenor Elon Musk a scris pe Twitter duminică seară un avertisment prin care atrage atentia că potențialul roboților va fi intr-un viitor apropiat foarte surprinzător și potențial înfricoșător, deci autoritatile din toata lumea trebuie să reglementeze strict utilizarea inteligenței artificiale.

Reactia lui Musk a venit  ca răspuns la un post Twitter despre un robot umanoid, realizat de Boston Robotics, o masinarie condusa de inteligenta artificiala care sare pe suprafețe ridicate cu legenda "noi am murit".

Musk a răspuns pe Twitter cu un avertisment:

"În doar câțiva ani, robotul se va mișca atât de repede, incat veți avea nevoie de o lumină stroboscopică pentru a-l putea vedea. Vise dulci ..."


Nu este pentru prima dată când miliardarul Elon Musk atrage atentia asupra potențialului înfricoșător al AI.


Potrivit lui Musk nu toti roboții capabili să se miște repede nu sunt toți înfricoșători -ei pot fi de asemenea, un instrument valoros  pentru productivitatea muncii .

La începutul lunii noiembrie, într-un conferință cu investitorii, Musk a declarat că producția de mașini Tesla va depinde de rapiditatea cu care lucreaza robotii.

De asemenea, tot duminică seara, Musk a scris un mesaj  in care sustine ca inteligența artificială trebuie să fie reglementată strict de autoritati.

"Acestia (legiuitorii n.red.) trebuie să reglementeze AI / robotica ca să facem alimente, medicamente, aeronave și mașini."
elon si frica de roboti si inteligenta artificiala

Riscurile publice necesită o supraveghere publică, scutirea de la FAA nu ar face ca zborurile să fie mai sigure, sunt acolo pentru un motiv bun ", scrie Musk.

A publicat comentariul cu un link către trimite catre videoclipul "Regulate", un cântec de rap lansat în 1994 de artiștii Warren G și Nate Dogg.

Musk a avertizat și înainte.

"Inteligenta Artificiala este un caz rar în care cred că trebuie să fim proactivi în reglementare decât să fim reactivi", spune Musk, vorbind cu Asociația Guvernatorilor Naționali în iulie.

Apelul său la reglementarea AI avertizeaza asupra faptului ca dacă aceasta este lăsata să se dezvolte necontrolat, ea poate amenință existența umană.
gradinasanatatii.ro


Trimiteți un comentariu