JOSEPH HADAD biografie Chef de nationalitate israeliana care face RETETE pe care le viseaza.

Conform biografiei Chef JOSEPH HADAD (varsta 60 de ani neimpliniti) este un bucatar arab de nationalitate israeliana nascut pe data de 7 decembrie 1959 în Ierusalim.

Din wiki-ul personal aflam ca Chef JOSEPH HADAD s-a nascut intr-o familie cu tradiție în gastonomie, cu mama de origine marocană și tatăl tunisian.

Vocația pentru arta culinară apare în adolescență, când tatăl lui Joseph Hadad, bucătar pe un vas de croazieră, îl trimite, pentru 3 ani, la Școala de Bucătari din Haifa.

Din biografia profesionala aflam ca Joseph Hadad la vârsta 19 ani, după ce termină școala, este încorporat în armată pentru următorii 3 ani. După stagiul militar, Joseph este angajat la Dan Carmel Hotel ca ajutor de bucătar.
wiki biografie joseph hadad chef cu retete deosebite

Cu o dorință extraordinară de a învăța mai mult Hadad se mută după 3 ani ca Chef Garde-Manger la Jordan River Hotel, un hotel de 450 camere din Tiberias, pentru ca în 1989 să fie promovat ca Executive Chef la celebrul King David Hotel din Ierusalim.

Joseph Hadad are 3 copii care au crescut frumos şi au învăţat să fie destul de independenţi. Daniela şi Dor nu au nicio legătură cu talentul şi pasiunea lui, însă Lipaz, fata cea mică, dă semne că i-ar plăcea să îi urmeze cariera.

Prietenii lui Joseph Hadad știu că viața lui personala nu a fost ușoară. Soția lui Joseph Hadad a murit la varsta de numai 42 de ani, lăsându-l distrus și cu trei copii – de 16, 10 și 3 ani. Dor, Daniela și mezina Lipaz.

Hadad era deja bucătar în România și a trebuit să facă naveta între țara de adopție și Israel pentru a vedea de copila cea mică, rămasă acolo cu o bonă pe care a fost nevoit s-o angajeze.

Joseph deține secretele a peste 2000 de rețete sofisticate și ca star al bucătăriei internaționale a avut oportunitatea să creeze adevărate show-uri culinare pentru celebrități mondiale precum Bill Clinton, Francois Mitterrand sau Margaret Thatcher, pentru Regele Hussein al Iordaniei, Regele Juan Carlos al Spaniei și Prințul de Lichtenstein.

Stele de cinema și legende pop-rock au fost de asemenea oaspeții lui Joseph Hadad; printre aceștia, Robert de Niro, Madonna, Frank Sinatra, Michael Jackson și multi alții.

Despre retete Jospeh Hadada spune ca uneori le viseaza, alteori le creeaza ca urmare a multor experimente pe care le face. Este un bacatar foarte creativ şi îi place să exerseze tot felul de combinaţii.

Hadad nu crede în diete, crede în echilibru şi în dozare corectă, în disciplină. Nu este genul de om care pică în tentaţii, mai ales culinare.

Mănânca puţin şi este foarte strict la alimentaţie. Prefera mâncarea simplă, nu mănânca ce găteste la res­taurant.

Joseph Hadad isi incepe ziua cu un suc de ananas sau de sfeclă roşie, la prânz alege un peşte cu o salată. Din când în când, se mai răsfăţa cu o pizza sau paste... si neapărat o bere rece.

In 2013, Chef Joseph Hadad isi implineste cel mai mare vis al sau si deschide la Bucuresti restaurantul care ii poarta numele.

In 3 ani de la deschidere, Restaurantul Joseph a devenit un reper pentru iubitorii bucatariei rafinate, fiind apreciat de sute de clienti dar si de critica de specialitate.

La presiunea clientilor fascinati de preparatele marca Joseph Hadad, in 2014 Chef mai face un pas important si lanseaza programul de cursuri de gatit Cooking with Joseph.

Topicurile legate de biografia lui Joseph Hadad observate pe forumuri si in cautari sunt legate in primul rand de: caju by joseph hadad pareri, joseph hadad retete, joseph hadad meniu, joseph hadad nationalitate, joseph hadad carte de bucate.

UPDATE! Masterchef 2019 a ajuns la a treia schimbare de juriu. Pro TV anunță noua echipă care va juriza preparatele în noul sezon al emisiunii MasterChef.

Este vorba despre Chef Joseph Hadad (care a mai jurizat și într-un cooking-show al Antenei 1), Chef Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran.
noriel.ro