NUME care se sarbatoresc de Sf. ANDREI. Nume sarbatorite de Sfantul Apostol Andrei.

Alaturi de traditii de Sf Andrei, obiceiuri de Sf Andrei sau cand este Sf Andrei l mare cautare sunt numele sarbatorite de Sfantul Andrei.

Pentru a vedea care sunt numele care se sarbatoresc de Sf. Andrei trebuie sa vedem care sunt numele derivate de la Andrei.

Lista nume care se sarbatoresc de Sfantul Apostol Andrei (30 noiembrie): Andreea, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andries, Adi, Andi, Andu, Andru, Andreiu, Edra, Endre, Deia, Deea.

Semnificatia numelui Andrei, Andreea vine din limba greaca unde inseamna barbatie, curaj
ce nume se sarbatoresc de sf andrei 30 noiembrie

Numele de Andrei, Andreea semnifica ca viata este o lupta cu ispite de tot felul, cu greutati sau neputinte, carora trebuie sa le facem fata cu barbatie si curaj.

Sfantul Andrei a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mantuitorului Iisus hristos, fratele lui (Simon), cel mai varstnic dintre Apostoli.

Sfantul Apostil Andrei se bucura de o cinstire deosebita pe teritoriul si in intreaga istorie a neamului romanesc, deoarece – dupa ce Mantuitorul le-a dat Apostolilor indemnul Sau de a merge si de a boteza toate neamurile, crestinandu-le sau, altfel spus, de a le duce vestea cea minunata a iubirii lui Dumnezeu – Sfantul Apostol Andrei a ajuns si in partile noastre, anume pe teritoriul Dobrogei de astazi, unde a intemeiat primele comunitati crestine de aici.

Exista numeroase marturii al prezentei Sf. Andrei: Pestera Sf. Apostol Andrei, Izvorul Sf. Apostol Andrei, colinde si cantece populare si multe alte dovezi.

Aproape 720.000 de romani, dintre care 368.500 bărbați si 349.070 femei, își sărbătoresc ziua onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei pe 30 noiembrie.
noriel.ro