Pareri forum Ulei de CATINA Hofigal: Remediu pentru Acnee benefic si pentru scaderea Colesterolului

Trimiteți un comentariu
Parerea fitoterapeutilor este ca uleiul de catina este bogat in vitamine, compusi vegetali benefici si minerale. Uleiul de catina este plin de antioxidanti care ajuta la protejarea corpului contra imbatranirii si afectiunilor cum ar fi cancerul sau bolile cardiace.

In plus, boabele de catina contin potasiu, calciu, magneziu, fosfor si fier. De asemenea, boabele de catina contin cantitati bune de folat, biotina si vitaminele B1, B2, B6, C si E.

Uleiul de catina este un supliment alimentar care prin compusii liposolubili din uleiul de catina reprezinta un complex polivitaminic cu actiune regeneratoare asupra metabolismului celular, cu efecte benefice de tonifiant general, antianemic, vitaminizant, imunomodulator (actiune sinergica cu interferonul).
ulei de catina hofigal pareri forumuri suplimente naturale imunitate

Uleiul de catina protejeaza celula hepatica, imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului si asigura troficitatea celulei hepatice.

Printre efecte si intrebuintariile uleiului de catina mai mentionam:

- stimuleaza sinteza proteinelor in ficat, rol de agent protector impotriva cirozei hepatice;
- protector si stimulator al regenerarii maduvei hematogene;
- protejeaza si stimuleaza regenerarea mucoasei tubului digestiv (protejeaza mucoasa gastrica impotriva efectelor ulcerogene ale medicamentelor antiinflamatorii steroidice si nesteroidice);
- protector coronarian;
- reduce nivelul lipidemiei si impiedica oxidarea lipidelor, creste nivelul seric al HDL-colesterolului, scade nivelul trigliceridelor;
- incetineste procesul de imbatranire prin captarea radicalilor liberi superoxidici;
- prin continutul ridicat de b-caroteni are actiune de prevenire a carcinogenezei.

Uleiul de cătină este extrem de apreciat în domeniul cosmetic, beneficiile sale asupra pielii find datorate conținutului bogat de vitamine (în special A, E și C) și acizi grași Omega.

Pacienții cu acnee înregistrează un nivel scăzut de acid linolenic la suprafața epidermei, se arată în cadrul mai multor studii.

Uleiul de cătină conține acid linolenic și poate stimula funcționarea normală a glandei sebacee, reglând totodată producția naturală de sebum.

Uleiul de catina ajuta la protejarea corpului contra infectiilor. Specialistii in plante medicinale atribuie acest efect continutului mare de flavonoizi din ulei.

Flavonoizii sunt compusi din plante care pot sa intareasca sistemul imunitar crescand rezistenta sa la boli.

In unele studii clinice, uleiul de catina a impiedicat dezvoltarea bacteriilor printre care si E coli. In alte cercetari, uleiul de catina a oferit protectie contra gripei, herpesului si altor virusuri cum ar fi HIV.

Datorită aportului de vitamine, minerale și acizi grași Omega pe care îl aduce organismului, uleiul de cătină este recomandat pentru copii deoarece asigură o dezvoltare armonioasă, fizică și intelectuală deopotrivă.

ATENTIE! Consumul cătinei nu este recomandat in următoarelor cazuri :

- femei însărcinate sau care alăptează (doar cu acordul medicului specialist);
- persoane cu tulburări de coagulare deoarece cătina poate încetini coagularea sângelui;
- persoane care urmează a fi supuse unei intervenții chirurgicale din cauza aceleași probleme de coagulare;
- persoane cu tensiunea mică deoarece cătina scade tensiunea arterială iar acest lucru poate deveni îngrijorător pentru persoanele care se confruntă deja cu valori mici.

In urma consumului uleiului de catina pot aparea efecte adverse precum ar fi: diareea, spasmele abdominale, dar si alte probleme de natura gastrointestinala.

Supradozele de ulei de catina pot provoca, de asemenea, probleme renale ori deshidratare.

Daca urmezi un tratament medicamentos cu efecte vasodilatatoare, ai face bine sa eviti consumul de ulei de catina intrucat acesta stimuleaza circulatia sanguina si poate interfera cu actiunea medicamentelor.


Trimiteți un comentariu