Recenzie Cum sa treci peste DOLIU o carte apreciata in parerile de pe Forumurile de Dezvoltare personala.

Trimiteți un comentariu
Sa vedem parerile cititorilor despre cartea "Cum sa treci peste doliu" scrisa de Anne Ancelin Schutzenberger, Evelyne Bissone Jeufroy, o carte considerata a fi esentiala pentru a reusi sa te bucuri iar de viata.

Conform biografiei Anne Ancelin Schützenberger a creat două mari școli de psihologie aplicata: Școala Franceză de Psihodramă și metode de grup și Școala de Psihogenealogie Clinică Anne Ancelin Schützenberger. Publicațiile sale nu sunt teoretice, ele au la bază lucrul si munca practica cu pacienții.

Incepand cu anul 1970,Anne Ancelin Schützenberger  începe să se formeze în metodele complementare de tratare a cancerului și de asistență psihologică a bolnavilor și a familiilor acestora.
psihoterapia doliului doliul psihologic

În anul 1985, publică Mă vindec: ghid în ajutorul bolnavilor de cancer și se ocupă de pacienți oncologici în fază terminală, dintre care unii încă mai trăiesc.

În calitate de profesor emerit, Anne Ancelin Schützenberger a coordonat mai bine de patruzeci de ani laboratorul de cercetare în psihologie socială al Universității din Nice.

În plus, a susținut conferințe și a activat ca formatoare de specialiști pe toate continentele. Începând din anii ’70, a fost consultant al Națiunilor Unite.

De mici suntem învățați să câștigăm, dar nu și să pierdem asta chiar daca viața reala reprezinta însă o succesiune de schimbări și de pierderi.

Majoritatea oamenilor își imaginează că totul, absolut totul, va dura la nesfarsit: fericirea, dragostea, sănătatea, tinerețea, frumusețea.

Cu toate acestea, echilibrul, seninătatea, sănătatea, viața în cuplu, prietenia, iubirea necesită îngrijire și întreținere permanente: ele trebuie pur si simplu recucerite zi de zi.

Asadar, ce înseamnă un doliu neîncheiat?

Doliul neincheiat poate fi legat de moartea unei ființe dragi, dar și de ruperea unei relații de dragoste, de despărțirea de un prieten, de părăsirea țării natale, de pierderea casei, a locului de muncă sau a unei afaceri, de ieșirea la pensie, de spulberarea unui ideal profesional, de pierderea unei părți a corpului în urma unui accident sau de dispariția animalului nostru de companie.

În toate aceste cazuri, care reprezintă de fapt niște traume, ne simțim pierduți, iar relațiile noastre cu lumea se schimbă și devin problematice. zi.

Anne Ancelin Schutzenberger, Evelyne Bissone Jeufroy. ne propun in cartea "Cum sa treci peste DOLIU" un adevărat ghid psihologic pentru ieșirea din doliu și regăsirea liniștii interioare:

a) Care sunt etapele doliului

b)  Cum să facem faţă stresului provocat de un eveniment foarte dureros cum este pierderea unei persoane dragi

c) Cum să ne bucurăm din nou de viaţă

Caseta tehnica "Cum sa treci peste doliu scrisa" de Anne Ancelin Schutzenberger, Evelyne Bissone Jeufroy

An aparitie: 2019

Autor: Anne Ancelin Schutzenberger, Evelyne Bissone Jeufroy

Categoria: Psihologie Practica

Colectie: Ecologia interioara

Editie: Necartonata

Editura: PHILOBIA

Format: 200 x 130 x 10 mm

Nr. pagini: 128

Titlu Original: Sortir du deuil

Traducator: Cristina Livia Vasilescu

VEZI AICI PRETURILE

gradinasanatatii.ro


Trimiteți un comentariu