RUGACIUNEA Sfantului Mucenic Iacob Persul o rugaciune pentru cand te simti singur si pierdut

Trimiteți un comentariu
Iata o rugaciune ortodoxa puternica facatoare de minuni, pe care cu credinta si smerenie sa o spui atunci cand te simti singur si pierdut.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Iacob Persul

Cu mucenicia cea neobişnuită şi înfricoşătoare şi cu vitejiile răbdării, pe toţi i-ai minunat, mult-pătimitorule, cu tăierea fiecărei părţi din trup, rugăciuni de mulţumire preaminunat ai dat lui Dumnezeu.

Pentru aceasta, în pătimirea ta cunună ai luat, şi te-ai suit către tronul Împăratului ceresc, al lui Hristos Dumnezeu, Iacobe. Pe Acela roagă-L să mântuiască sufletele noastre.
rugaciune ortodoxa deosebit de puternica cand te simti singur si pierdut

Înştiinţându-se soţia şi maica ta că tu ai jertfit împreună cu împăratul idolilor, scrisoare de întărire în credinţa creştină ţi-au trimis, după care cu lacrimi de umilinţă ţi-ai cerut iertare de la Dumnezeu şi ai părăsit cu desăvârşire pe împărat şi domni, şi închinându-te lui Dumnezeu şi mărturisindu-L, Îi dădeai slavă cântându-I: Aliluia!

Auzind împăratul că tu te-ai întors la adevărata credinţă, s-a mâniat foarte rău şi întrebându-te, Sfinte Iacob, nu ai vrut să schimbi adevărul pe minciună şi credinţa pe necredinţă, ci defăimând înşelăciunea idolească mărturiseai că unul singur este Dumnezeu, Care a făcut cerul şi pământul, pentru care îţi strigăm:

Bucură-te, că de împărat nu te-ai temut;
Bucură-te, căci credinţa creştină cu tărie ai mărturisit;
Bucură-te, că cinstea lumească pe care ţi-a dat-o împăratul o ai nesocotit;
Bucură-te, că amăgirile împărăteşti nu te-au amăgit;
Bucură-te, că împăratul la grele chinuri te-a trimis;
Bucură-te, că de frica chinurilor nu te-ai înfricoşat;
Bucură-te, că pentru Împăratul cerului ai vrut a pătimi;
Bucură-te, că, chinuindu-ţi trupul, ai câştigat Împărăţia lui Dumnezeu;
Bucură-te, Mare Mucenice Iacob, părtaş al pătimirilor Domnului Hristos!

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului! Amin!

Wiki: Sfântul Mucenic Iacob Persul (27 noiembrie) a fost prieten bun cu împăratul perşilor, Izdegherd, care l-a convins să se închine zeilor.

Când mama lui află că Sfântul Mucenic Iacob Persul a renunţat la credinţa în Domnul îi scrie o scrisoare prin care îl ceartă, făcându-l să-şi dea seama de marea greşeală pe care o face.

După ce a citit scrioarea mamei sale de mai multe ori, flacăra regretului se aprinde în sufletul Sfântul Mucenic Iacob Persul, care şi-a dat seama de greşeala mare pe care a făcut-o. Sfântul Mucenic Iacob Persul i-a promis mamei sale că se va căi pentru păcate şi se va ruga la Dumnezeu să-l ierte.

Pentru a dovedi că cuvintele lui sunt sincere, iar dragostea pentru Hristos Domnul înfloreşte în sufletul său, Sfântul Mucenic Iacob Persul îi recunoaşte împăratului că credinţa în zei este doar o greşeală şi că Hristos este Domnul cel adevărat. Împăratul porunceşte ca Sfântul Mucenic Iacob Persul să fie ucis.

Astfel, Sfântul Mucenic Iacob Persul a primit moarte mucenicească, după ce i-au fost tăiate degetele, mâinile şi capul.


Trimiteți un comentariu