AYAHUASCA DMT pareri impartite de la planta MEDICINALA la bautura sacra pentru SAMANI

Potrivit wiki-ului stiintific, Ayahuasca este un amestec de ierburi, utilizat în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea.

Ayahuasca, cunoscut, în funcție de contextul cultural și sub numele de Caapi, Natema, Mihi, Yage, Santo Daime, sau La Purga face parte din familia Quechua, termen ce se traduce cel mai corect prin „spiritul viței de vie”.

Amestecul Ayahuasca are ca substanță de bază DMT-ul și se administrează oral cu ajutorul unui inhibitor MAOI.
pareri forum ayahuasca dmt retreat romania pret

DMT are o structură chimică asemănătoare neurotransmițătorului serotonină. Această substanță, deși secretată natural în corp, este ilegală în majoritatea statelor lumii.

Ayahuasca se refera atat la ceremonia de vindecare amazoniana cat si la bautura sacra care se bea in timpul acesteia.

Bautura Ayahuasca este apreciata pozitiv atat pentru abilitatea sa de a induce limpezime mentala cat si pentru cea de a elimina lichidele si substantele solide din corp, contribuind la procesul de detoxifiere.

Samanii din padurea amazoniana au descoperit ca remediul poate vindeca mintea, corpul si spiritul, folosind ceremonia pentru a vindeca oamenii de numeroase afectiuni.

Studiile psihologice au demonstrat însă că un consum regulat de ayahuasca reduce panica, sentimentul de deznădejde și, de obicei, induce o stare de bine.

Cu un trecut captivant, consumul Ayahuasca a devenit acum o moda pentru occidentalii atrasi de proprietatile sale psihedelice, in incercarea de a se elibera de convingeri limitative si de trecut, precum si de energiile negative acumulate in perioadele mai tulburi din timpul vietii.

Utilizarea AYAHUASCA DMT în scop religios a fost legalizată în Brazilia la mijlocul anilor ’80 în urma unor cereri oficiale făcute în mod special pentru acest ceai, care atestă faptul că ayahuasca nu este un drog recreațional, ci are valoare spirituală.

În Franța, la începutul anului 2005, cultul Santo Daime a câștigat un proces prin care li se permite utilizarea AYAHUASCA, cu precizarea că trebuie utilizat numai în scopuri religioase.

Insa la 4 luni după aceste proces, substanțele active ale AYAHUASCA au fost declarate a fi substante stupefiante sau narcotice, ceea ce a dus la trecerea sub un statut ilegal al ayahuasca atât în ceea ce privește posesia, cât și consumul.