Treceți la conținutul principal

AIBO de la Sony Primul robot Caine cu INTELIGENTA ARTIFICIALA.

Dupa cum spuneam intr-un material trecut, rata de dezvoltare a Inteligentei Artificiale este una exponentiala. Dovada in sprijinul acestei afirmatii este si noul Caine Robot AIBO dezvoltat de SONY si care a inceput deja sa se vanda in Japonia.

Cainele Robot AIBOD dispune de ochi OLED, camere cu unghi larg și datorita inteligentei artificiale din spatele lui va dezvolta in timp o personalitate unică.

Ochii OLED permit cainelui robot o gama mult mai larga de expresii "nuantate", camerele video recunosc fetele persoanelor , în timp ce noile dispozitive de actionare permit corpului sa se deplaseze fara probleme pe 22 de axe.

Gama foarte mare de miscari si sunete are scopul de al face pe AIBO sa fie mult mai realist, asta în timp ce robotul este, de asemenea, capabil sa raspunda la comenzile vocale si sa manance, totul pentru a afla ce îl face pe proprietarul sau fericit.

Aparent, AIBO este capabil să învețe designul casei dumneavoastre pentru a evita obstacolele și a gasi cel mai direct traseu între locații.

În interiorul robotului caine există un procesor quad-core, sunt integrate LTE și WiFi, un număr de senzori, motoare și giroscoape, difuzor și patru microfoane.

Bateria lui AIBO este evaluată să dureze două ore și durează trei ore pentru încărcarea completa.

AIBO are pretul 1739 dolari americani, insa costurile sunt mult mai mari, deoarece pentru a avea acces la mai multe optiuni, acest catel robot trebuie sa se conecteze la cloud.

Un abonament AIBO Basic Plan nu numai că va susține identitatea unică a robotului dumneavoastra de companie, dar și permite proprietarilor sa il poata accesa cu telecomanda prin WiFi sau printr-o conexiune mobilă.

Costul AIBO Basic Plan este de aproximativ 27 USD pe lună, în timp ce un abonament de 3 ani poate fi achiziționat în avans pentru 90.000 de yeni (790 USD).
MAI POTI CITI