Ce inseamna TRANSGENDER. Ce sunt transgenderii definitie DEX.

Ce inseamna transgender conform definitiei din DEX. 

Potrivit traducerii dictionarului online un transgender-ul este o persoană care are o identitate de gen diferită sau care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul din naștere.

Un transgender poate alege să își exprime identitatea de gen în diferite moduri. 

Pentru o modificare fizică permanentă se poate apela la o intervenție chirurgicală sau la un tratament hormonal sub stricta supraveghere de specialitate.

Acest proces medical poate dura mai mulți ani și nu implică întotdeauna o redefinire completă a genului („schimbarea de sex”).

Nu toate persoanele pot apeka la aceste măsuri, iar o identitate transgender nu depinde doar de proceduri medicale.
transgender definitie dex romania

Identitatea de gen poate fi exprimată și prin articolele vestimentare și cosmetice, aspect cunoscut sub denumirea de „travestire”.

ATENTIE! A fi transgender nu însemna ca esti homosexual. Multi dintre transgenderi sunt heterosexuali, isi intemeiaza o familie, au copii si nepoti.

Diferenta intre un homosexual si un transgender  este ca homosexualul stie ca este barbat, sa spunem, dar este atras sexual de cei de acelasi sex cu care intretine raporturi intime.

Caroline Cossey, a fost prima femeie transgender care a pozat pentru o revista pentru barbati.

Petr Nitka a fost  primul model transgender de gen neutru care a prezentat moda în România la cea de-a zecea ediție Feeric Fashion Week (17-23 iulie 2017, Sibiu).