Treceți la conținutul principal

CONDIMENTELE Alimente care te scapa de RACEALA si GRIPA pareri forumuri

Pentru a preveni gripa trebuie, în primul rând, să ai o imunitate perfectă, iar parerea nutriţionistul Gianluca Mech este să alegem alimente bogate în vitamina C, sulf, beta-caroten, vitamina D, zinc şi probiotice daca vrem sa trecem cat mai repede peste raceala sau gripa.

1) Alimentele bogate în vitamina C: citrice, kiwi, legume, în special din familia cruciferelor (varză, conopidă, broccoli) sunt utile pentru a proteja celulele de oxidare, pentru a ajuta absorbţia fierului şi pentru a creşte sistemul imunitar datorită acţiunii proprietăţilor antiinflamatorii.

2) Condimentele ajutor de pret in gripa si raceala. Majoritatea aromelor picante au o acţiune vasodilatatoare care favorizează transpiraţia şi stabilizarea în consecinţă a temperaturii corpului. În special curry, curcuma, ardeiul şi ardeiul iute sunt surse naturale de acid acetilsalicilic, un important ingredient activ antiinflamator;

top alimente si condimente care maresc imunitatea in gripa si raceala

3) Probiotice (iaurt alb, kefir) şi prebiotice (praz, cicoare, usturoi, alimente fermentate). Lipsa de echilibru în flora bacteriană intestinală este responsabilă de modificările funcţionale şi de reducerea trofismului imun”, sunt vitaminele şi nutrienţii recomandaţi de specialist în această perioadă.

"Umilul" iaurt conține o bacterie numită Lactobacillus reuteri, care oprește înmulțirea virusurilor caracteristice gripelor și răcelilor.

Ai grijă, însă, că nu toate iaurturile conțin acest ingredient important, așa că ar fi foarte indicat să verifici de fiecare dată eticheta iaurtului pe care îl cumperi.

4) Alimente bogate în sulf, capabile să inhibe dezvoltarea bacteriilor (usturoi, ceapă, legume din familia cruciferelor).

5) Alimente bogate în beta-caroten (morcovi, dovleac, sfeclă, spanac), cu funcţia de protecţie a timusului, glanda implicată în capacitatea organismului de a se apăra.

Mierea de albine are un puternic efect antiinflamator, așa că va calma durerile din gât, dacă ați ajuns în acel stadiu.

Miere de albine este bună și contra tusei. Poți adăuga mierea de albine într-un ceai calmant de tei (de plante în general), dar, atenție, în niciun caz într-un ceai fierbinte pentru că își pierde proprietățile vindecătoare.
MAI POTI CITI