Treceți la conținutul principal

CSALB pareri forumuri. CSALB formulare cerere litigii bancare via cereri.csalb.ro

Parerile consumatorilor despre CSALB au devenit si mai bune pe forumuri dupa anuntarea de catre CSALB a faptului ca un consumator din Bucureşti a obţinut ştergerea unei datorii de 298.000 de lei (aproximativ 62.000 euro), iar pentru altul din Oradea aceeaşi bancă a anulat suma de 51.930 de franci elveţieni.

Ambele litigii bancare solutionate de  Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar depăşesc precedentul record valoric înregistrat la CSALB.

Acesta era de 44.600 de euro, înregistrat în aprilie 2019, în cazul unui consumator din Sighetul Marmaţiei.
descarca formulare cerere csalb online

Referitor la formularele de cerere CSALB pentru rezolvarea litigiilor bancare va spunem ca acestea nu mai trebuie descarcate ele find disponibile in noua aplicatie online CSALB.

Daca preferati modul clasic de a contacta CSALB atunci puteti descarca de aici formularele cerere

Anexa 5 - Cerere pentru procedura solutie propusa
ANEXA 24 - Cerere pentru procedura solutie impusa 1 arbitru.pdf
ANEXA 24 - Cerere pentru procedura solutie impusa 3 arbitri.pdf
ANEXA 6 - Format standard mandat.pdf

Aplicația CSALB este ușor de folosit, atât de către utilizatorii experimentaţi cât şi de persoanele mai puţin obișnuite cu tehnologia și este benefică atât pentru comercianți cât și pentru conciliatori.

 Prin noua aplicație, un utilizator poate avea la îndemână, rapid, toate documentele asociate sesizării pe care a formulat-o și de care ar putea avea nevoie.

Se aștepta ca această facilitate să ȋncurajeze consumatorii să apeleze la CSALB şi, ȋn acelaşi timp, să permită o viteză mai mare de procesare a cazurilor primite.

Consumatorul va completa cererea CSALB de pe site (pe care o găsește în Formulare cereri / accesează cerere / creează solicitare).

După completarea solicitării, consumatorul va primi un mail prin care îi este transmisă invitația de a accesa aplicația.

Documentele introduse în formularul de înregistrare CSALB se încarcă în aplicație, iar timpul de procesare a acestora este de aproximativ o oră. 

Pe email, în procedura clasică, procesarea documentelor dura aproximativ o zi.
MAI POTI CITI