EXIMBANK finalizeaza cumpararea Bancii Romanesti. Pareri forum: interesul statului roman a castigat

Trimiteți un comentariu
Cumpararea Bancii Romanesti de catre Eximbank a avut parte de la inceput de pareri pro si contra. 

Unele opinii fiind desigur neargumentate dar bine marketate pentru a avea un impact puternic asupra pietii.

Eximbank a initiat anul trecut procesul de preluare a Bancii Romanesti, dupa ce BNR a fost de parere ca trebuie sa nu accepte ca aceasta sa fie cumparata de OTP Bank.

Fostul ministru de Finante din guvernul PSD, Teodorovici, si-a facut un titlu de glorie din aceasta tranzactie, motiv pentru care urmasul sau, din guvernul PNL, Florin Citu, si-a exprimat retinerea pentru aprobarea tranzactiei, declarand ca o va analiza si se va pronunta in cursul acestei luni, ceea ce nu a mai facut, convins, probabil, ca preluarea Bancii Romanesti de catre Eximbank este rentabila pentru banca detinuta de stat, dincolo de batalia politica.

banca romanerasca cumparata de eximbank pareri

Cumpararea Bancii Romanesti de Eximbank este, de fapt, in interesul statului roman, dat fiind ca OTP Bank este detinuta de statul ungar.

Eximbank nu a anuntat pretul cu care a cumparat Banca Romaneasca de la banca-mama din Grecia, National Bank of Greece (NBG), ci vorbeste doar de o "oferta inaintata".

In urma cumpararii Bancii Romanesti, EximBank intra pe atractiva piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete si continuand sa isi indeplineasca misiunea pe termen lung prin sustinerea si promovarea dezvoltarii economice a Romaniei.

Noua entitate bancara rezultata se va situa printre primele 10 banci din Romania, avand o cota de piata de aproximativ 3%.


Trimiteți un comentariu