MOARTEA lui Qassem Soleimani pareri pozitive pe TWITTER care exprima multumirea

Trimiteți un comentariu
WIKI: Iran a promis să se răzbune după ce forțele americane l-au ucis pe generalul Qassem Soleimani, lăsând Orientul Mijlociu în pragul unui conflict care ar putea să escaladeze rapid și să se transforme în cel de-al Treilea Război Mondial , scrie ziarul britanic Daily Mail.


Opiniile si comentariile de pe Twitter despre moartea generalului Qassem Soleimani exprima multumirea

Dacă Iranul decide să blocheze Strâmtoarea Ormuz, așa cum a mai amenințat și în trecut, o serie de puteri mondiale, inclusiv națiunile europene care se bazează pe petrolul care curge prin strâmtoare, ar putea decide că trebuie să-și apere interesele.

Statele Unite au decis detașarea a 3.000 - 3.500 de soldați suplimentari în Orientul Mijlociu pentru întărirea securității pozițiilor americane în regiune după uciderea generalului Soleimani, a spu un oficial al Pentagonului, relatează AFP

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său francez, Emmanuel Macron, au discutat telefonic despre situația provocată de moartea generalului Qassem, potrivit unei declarații de pe site-ul Kremlinului, scrie Themoscowtimes.com.

Putin și Macron și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cele întâmplate și au îndemnat Statele Unite şi Iranul să dea dovadă de reținere.

Preşedintele Franţei "a cerut din nou Iranului să revină rapid la respectarea deplină a obligaţiilor nucleare şi să se abţină de la orice provocare",  a transmis și Palatul Elysée.

Germania a exprimat ”o mare îngrijorare”, purtătoarea de cuvânt a cencelarului, Ulrike Demmer, cere căutarea soluțiilor ”pe cale diplomatică”.

China face apel la calm in cazul mortii generalului Qassem Soleimani

"Le cerem în mod imperios tuturor părţilor implicate, în special SUA, să-şi păstreze calmul şi să dea dovadă de reţinere, pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang.


Trimiteți un comentariu