Pareri OSELTAMIVIR apreciat pe forumuri si de Dr. Streinu Cercel. Tamiflu pretul invingerii gripei.

Trimiteți un comentariu
WIKI: OSELTAMIVIR (TAMIFLU denumire comerciala)  apartine unui grup de medicamente numite "inhibitori de neuraminidaza".

Aceste medicamente previn raspandirea virusului gripal in organism si astfel ajuta la usurarea sau prevenirea simptomelor care apar la infectia cu virus gripal.

Doctorul Adrian Streinu Cercel este si el de parere ca medicamentul Oseltamivir este foarte eficient in atenuarea simptomelor gripei în 24 de ore, dar a precizat că unii medicii sunt reticenţi în prescrierea lui şi nu înţelege de ce!

Adrian Streinu Cercel  spune ca a văzut cum o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie Tamiflu, că le-a spus cineva că n-au voie să scrie. 
pareri forum tamiflu medicamentul antigripal pe care medicii nu il prescriu pe reteta

"Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce e în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea trebuie să pună umărul pentru a limita răspândirea virusului. I-am dat Tamiflu, mă rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi transmiterea virusului populaţiei. Şi obţin două lucruri: îi merge bine pacientului şi nu mai îmbolnăveşte pe altcineva...", a declarat Directorul Institutului de Boli Infecţioase.

Conform prospectului, Tamiflu (Oseltamivir) poate fi utilizat impreuna cu paracetamol, ibuprofen sau acid acetilsalicilic (Aspirina). 

Nu este de asteptat ca Tamiflu sa altereze efectele oricaror altor medicamente. Daca vi s-a prescris Tamiflu trebuie sa informati medicul sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, chiar si dintre cele pe care le-ati cumparat fara prescriptie.

De asemenea Tamiflu poate fi utilizat si pentru preventia gripei. Atunci cand este utilizat pentru preventia gripei, Tamiflu trebuie luat odata pe zi.

Cel mai bine este sa luati aceasta doza dimineata la micul dejun.

Medicul va va recomanda perioada pentru care veti continua sa luati Tamiflu , daca acesta este prescris pentru preventia gripei.

Cele mai obisnuite efecte adverse ale Tamiflu sunt greata, varsaturile si durerile de stomac.

Aceste efecte adverse apar mai ales dupa prima doza de medicament si de obicei dispar pe masura continuarii tratamentului.


Trimiteți un comentariu