PENSIILE intra pe CARD cu o zi mai devreme in 2020. Bancile au fost OBLIGATE sa faca acest lucru.

Trimiteți un comentariu
Stiri bune pentru pensionarii carora le intra pensiile pe CARD. Astfel, de acum bancile sunt obligate sa vireze pensiile pe carduri in termen de o zi din momentul in care au primit banii de la Trezoreria statului, fata de 2 zile, cum se intampla pana acum, a anuntat noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Reglementarea este valabila dor pentru pesrsoanele care primesc pensiile pe CARD.

Calendarul distribuirii pensiilor prin Posta este total diferit, banii ajungand mult mai tarziu la pensionari.

Posta Romana primeste banii in data de 8 a fiecarei luni, are timp de procesare o zi, iar din data de 9 incepe distribuirea pensiilor, intr-o perioada de 8 zile lucratoare, pana cel mai tarziu in data de 20 a lunii respective.
in ce data intra pensiile pe card in 2020

Anterior, statul vira banii la Posta la sfarsitul fiecarei luni, in ziua de 28, procesarea se facea in 3-4 zile lucratoare, timp in care Posta se aproviziona cu bani cash, iar livrarea se facea in 10 zile lucratoare, dar tot pana in 20 ale lunii.

Revenind, daca pana in acest moment statul vira bancilor banii pentru pensii in data de 11 a fiecarei luni, iar acestea alimentau cardurile pensionarilor doua zile mai tarziu, in data de 13, in luna ianuarie bancile au fost obligate sa puna banii pe carduri intr-o singura zi, in data de 10, dupa ce au primit banii joi, 9 ianuarie.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat ca daca se respecta vechea regula, pensiile urmau sa ajung pe carduri abia peste patru zile, luni, 13 ianuarie, dat fiind ca in week-end nu se fac plati.

Mai mult, noul presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice, Laurentiu Tent, alaturi de juristi, verifica termenele de plata ale pensiilor dupa intrarea banilor in cont, la comisioane, acolo unde exista.

Important este sa ajunga banii cat mai repede la pensionari!


Trimiteți un comentariu