PNEUMONIA din CHINA provocata de un NOU VIRUS Periculos de tip SARS

Trimiteți un comentariu
China se confrunta cu amenintarea PNEUMONIEI de tip NOU! Virusul care provoaca pneumonia a fost detectat prima dată în Wuhan pe 12 decembrie 2919.

Până în prezent, 59 de oameni au fost infectaţi, dintre care şapte s-au aflat la un moment dat în stare critică, au spus duminică autorităţile chineze.

Virusul care a provocat acest tip de pneumonie din China face parte din aceeași familie cu virusul care cauzează sindromului respirator acut sever (SARS).
virus misterios pneumonie china 2020

Sindromul respirator acut sever este o formă gravă de pneumonie, boală respiratorie contagioasă şi potenţial fatală. SARS a apărut pentru prima dată în China, în noiembrie 2002, şi virusul a fost identificat în februarie 2003. Peste 8.000 de oameni au fost infectaţi şi 774 au murit în epidemia care a cuprins 37 de ţări în 2002-2003.

Noul virus care a provocat pneumonia pare să nu fie atât de letal precum SARS. Simtomele pe care le dă sunt febra, în principal, mulţi pacienţi având dificultăţi de respiraţie.

Nu au fost raportate decese. Până miercuri, opt pacienţi s-au recuperat şi au fost externaţi.

Unii dintre pacienţi diagnosticati cu noul tip de pneumonie sunt angajaţi la o piaţă din Wuhan, unde, potrivit presei, pe lângă peşte şi fructe de mare, sunt vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, coronavirusurile pot infecta atât oamenii, cât şi animalele. 

Virusul care a cauzat SARS a fost depistat la zibeta, animal sălbatic considerat delicatesă în anumite părţi din sudul Chinei, unde a izbucnit epidemia.


Trimiteți un comentariu