SERPII au imbolnavit oamenii cu VIRUSUL din CHINA in 2020

Trimiteți un comentariu
Un studiu publicat de 4 cercetători chinezi în revista Journal of Medical Virology arată SERPII ca sursa virusului 2019-nCoV ar fi serpii.

Homologous recombination within the spike glycoprotein of the newly identified coronavirus may boost cross‐species transmission from snake to human.

Mai exact, spre cele două specii de șerpi des întâlnite în sud-estul Chinei (unde a apărut focarul): Bungarus multicinctus și cobra chineză, scriu autorii studiului.
serpii sursa virusului din china 2020

Studiul a analizat secvența genetică a noului virus, cunoscut sub numele de 2019-nCoV și l-a comparat cu secvențele genetice ale mai mult de alte 200 de coronavirusuri din întreaga lume.

Coronavirușii sunt o familie numeroasă de viruși - unii provoacă boli la oameni, în timp ce alții infectează doar animalele. 

În cazuri rare, coronavirușii instalați la animale pot evolua pentru a infecta oamenii și apoi să se răspândească de la om la om.

Acesta a fost cazul SARS și MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) și pare să fie cazul cu noul coronavirus 2019-nCoV.

În noul studiu medical autorii au descoperit că coranovirusul 2019-nCoV pare a fi un amestec a doi coronaviruși- unul despre care se știe că infectează liliecii și un alt coronavirus de origine necunoscută.

În continuare, cercetătorii chinezi au analizat în continuare secvența genetică a 2019-nCoV pentru a căuta tipare în codul genetic care să dezvăluie gazda pe care virusul o infectează.

Pe baza acestei analize genetice, au ajuns la concluzia că 2019-nCoV ar fi putut proveni de la șerpi.

Rezultatele „sugerează pentru prima dată că șarpele este cel mai probabil rezervor pentru virusul 2019-nCoV”, au scris autorii.

Aceștia au menționat, de asemenea, că cele două specii de șerpi se numărau printre animalele vândute la piața en-gros de fructe de mare din Huanan din Wuhan, unde mulți dintre actualii pacienți infestați au lucrat sau au vizitat-o.


Trimiteți un comentariu