Treceți la conținutul principal

Sfaturi Cum se poarta corect MASCA medicala pentru a preveni GRIPA și virozele

Parerea comunitatii medicale este ca Masca Medicală este o metodă extrem de eficientă pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă,contactarea unei răceli sau viroze respiratorii.

Masca de gură poate fi purtată atât de persoanele bolnave pentru a preveni răspândirea virusului, cât și de persoanele sănătoase pentru a se proteja de o eventuală îmbolnăvire.

Cum se poartă corect masca medicală

Masca medicală sau chirurgicală se poartă întotdeauna cu partea colorată în exterior, implicit, cu partea albă în interior. 

Este foarte important ca nasul, bărbia și gura să fie perfect acoperite, motiv pentru care în momentul în care aceasta este pusă pe față trebuie apăsată ferm astfel încât părțile laterale ale măștii medicale să fie lipite de obraji.

recomandari cum se poarta masca medicala corect pe gura


În acest mod se limitează într-o proporție foarte mare traficul aerului pe sub mască.

Cine trebuie să poarte mască medicală în perioada gripei și a virozelor

Nu există o procedura stricta de protecție în ceea ce privește purtarea măștilor medicale, însă persoanele care ar trebui să poarte mască de gură în sezonul gripei, al răcelii și al virozelor respiratorii sunt cele bolnave, cele care doresc să se protejeze suplimentar și cele care au imunitatea scăzută.

De asemenea, dacă se intră în contact cu persoane care prezintă risc crescut de gripă, viroză sau răceală, de exemplu atunci când se merge într-un spital, este indicat să se folosească o mască de gură.

De asemenea, persoanele care intră în contact cu mase mari de oameni, de exemplu în mijloacele de transport în comun, ar trebui să poarte mască medicală.

Masca de gură este de unică folosință și trebuie aruncată în condiții de igienă în momentul în care s-a umezit.

Masca medicală nu are un timp anume în care este eficientă, motiv pentru care atunci când devine umedă trebuie schimbată, acesta fiind un amănunt important de luat în calcul având în vedere că majoritatea agenților patogeni se dezvoltă în condiții de umezeală.
MAI POTI CITI