STIRI Virusul din China 2020: Oamenii infectati cu coronavirus din Wuhan mor pe străzi. FOTO

Trimiteți un comentariu
Noi stiri de ultima ora din Wuhan, China arata o imagine teribila a epidemei mortale declansata de coronavirusul 2019-nCoV.

Oamenii sunt disperaţi şi recurg la orice măsură care i-ar putea ajuta să nu se infecteze cu coronavirus.

Jurnaliștii ai agentiei de presa AFP au făcut o fotografie, joi 30 ianuarie 2020, care surprinde un bărbat întins pe trotuar, în Wuhan, păzit de doi bărbați echipați cu costume de protecție înainte ca o ambulanță să sosească la locul tragediei și să ridice cadavrul.

Jurnalistii occidentali au contactat ulterior oficialii din Poliție și Sănătate din Wuhan, dar nu au putut obține detalii despre cazul victimei sau cum a survenit decesul acesteia.

poze oameni infectati cu virusul din china 2020


Wuhan are o populaţie de 11 milioane de locuitori, care se află în pericol în orice moment al zilei.

O martoră care a trecut pe lângă bărbatul care zăcea mort pe stradă este îngrozită de ceea ce se întâmplă. „Este îngrozitor. În aceste zile mulți oameni au murit”, susţine femeia.

Bilanţul negru creşte considerabil de la o zi la alta, înregistrând în momentul de faţă 213 morţi şi 8.900 de persoane infectate cu virusul ucigaş. Majoritar, cele mai multe cazuri sunt în statul chinez, însă coronavirus a fost ajuns cu repeziciune şi în alte 20 de state ale lumii.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, joi, că epidemia de coronavirus este urgență publică internațională, potrivit New York Times.

OMS a declarat că infecția cu coronavirus reprezintă o urgență medicală globală pentru că riscul infectării a depășit China, locul unde virusul a apărut luna trecută.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite că trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate.


Trimiteți un comentariu