STRESUL provoacă ALBIREA părului. Incaruntirea parului tratata cu un medicament pentru hipertensiune.

Trimiteți un comentariu
Stiri medicale noi: Stresul este unul factorii care provoaca albirea parului, iar un medicament pentru hipertensiune ar putea trata incaruntirea parului.

Părul unei persoane începe să încărunțească aproximativ în jurul vârstei de 30 de ani.

Deși în mare parte cauzele albirii parului sunt procesul natural de îmbătrânire și gene, stresul poate juca, de asemenea, un rol important.

Autorii studiului clinic ale cărui rezultate au fost publicate în revista Nature, au descoperit că efectele de albire a parului erau legate de celulele stem ale melanocitelor, celulele care produc melanină și sunt responsabile de culoarea părului și a pielii.

albirea parului tratata cu un medicament pentru hipertensiune arteriala

În experimentele efectuate pe șoareci, celulele stem care controlează culoarea pielii și a părului au fost afectate de stresul cauzat de durerile intense.

Cercetătorii americani și brazilieni au declarat că această efect de albire a parului datorat stresului creat de durerea intensa ar merita să fie analizată în continuare pentru a dezvolta un medicament care împiedică încărunțirea părului.

Durerea a declanșat eliberarea de adrenalină și cortizol, făcând inima să bată mai repede și să crească tensiunea arterială, afectând sistemul nervos și provocând un stres acut.

Acest proces a accelerat apoi epuizarea rezervelor de celule stem care produc melanina în foliculii de păr.

„După doar câteva zile, toate celulele stem responsabile cu regenerarea pigmentului s-au pierdut”, au adăugat experții.

Într-un alt experiment, cercetătorii au descoperit că ar putea bloca schimbările, oferind subiecților un medicament antihipertensiv, care tratează tensiunea arterială ridicată.

Prin compararea genelor șoarecilor supusi la durere cu alți șoareci, oamenii de stiinta ar putea identifica proteina implicată în cauzarea daunelor celulelor stem din stres.

Când această proteină - kinază dependentă de ciclină (CDK) - a fost suprimată, tratamentul a prevenit, de asemenea, o schimbare a culorii blănii lor.


Trimiteți un comentariu