Treceți la conținutul principal

XENOBOTII Primii ROBOTI VII au fost creati de INTELIGENTA ARTIFICIALA

Stirea zilei. Primii Roboti Vii programabili au fost produsi in laborator. 

Oameni de stiinta au creat primii roboți vii, cu capacitate de auto-vindecare, creați din celulele stem ale broaștei.

Numiti xenoboti după broasca cu gheare africana (Xenopus laevis) de la care își iau celulele stem, robotii sunt minuscului, au mai puțin de un milimetru lățime fiind suficient de mici pentru a călători în corpurile umane.

Xenobotii se pot plimba și înota, pot supraviețui săptămâni întregi fără mâncare și pot lucra împreună în grupuri.
wiki ce sunt xenobotii robotii vii programabili

Un software de inteligență artificială a creat design-ul pentru “roboți” organici vii - ființe noi care pot fi programate.

Oamenii au cerut inteligentei artificiale sa găsească design-ul optim și după l-au implementat. Cu succes.

Este desigur o realizare stiintifica epocala. Viață programabilă, robot viu creat de un alt robot.

Xenobotii nu arată ca niște roboți tradiționali - nu au angrenaje strălucitoare sau brațe robotizate. Robotii Vii arată mai mult ca un bob minuscul de carne roz în mișcare. 

Cercetătorii spun că acest lucru este intenționat - această „mașină biologică” poate realiza lucruri pe care roboții tipici din oțel și plastic nu le pot face.

Unii xenoboti au găuri în centrul lor care ar putea fi utilizate pentru transportul de medicamente .

De asemenea Xenobotii ar putea fi folosiți pentru curățarea deșeurilor radioactive, colectarea de microplastice în oceane, transportul medicamentelor în corpurile umane sau chiar pot călătorii în arterele noastre pentru le curata de placile de aterom.

Xenobotii pot supraviețui în medii apoase fără nutrienți suplimentari zile sau săptămâni - făcându-ii potriviti pentru administrarea internă de medicamente.

Pe lângă aceste sarcini practice imediate, xenobotii ar putea ajuta, de asemenea, cercetătorii să învețe mai multe despre biologia celulară - deschizând ușile pentru avansarea viitoare a sănătății umane și a longevității.

Și deși supercomputerul - o puternică inteligență artificială specializata - joacă un rol important în construirea acestor roboți vii, este „puțin probabil” ca AI-ul să aibă intenții rele.

În acest moment, este improbabil ca o inteligenta artificiala sa poata crea organisme dăunătoare, mai mult decât ar putea un biolog talentat, cu intenții malefice.
MAI POTI CITI