A MURIT Copilul ANESTEZIAT la DENTIST cu Propofol. Colegiului Medicilor Dentişti s-a autosesizat.

TRAGEDIE. Potrivit site-ului stiripesurse.ro copilul de 4 ani care după o anestezie generală efectuată la dentist a murit, miercuri, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Copilul anesteziat la dentist a intrat în comă și ulterior în moarte cerebrală, fiind ținut în viață doar de aparate.

Copilul a ajuns luni seara la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, fiind transferat din Pitești. El a intrat în comă după ce, la dentist, imediat ce i s-a făcut anestezie generală.

Pe surse se sustine ca propofolul este "anestezicul ucigas" care l-a adus pe Petru, micuțul de patru ani din Pitești, în moarte cerebrală după anestezia de la stomatolog și în același timp, substanța care l-a ucis pe Michael Jackson, dar și pe o altă actriță celebră.

copilul anesteziat la dentist a murit din cauza propofolului


Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale și se administrează intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a înlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoacă o senzație de euforie.

Propofolul scade destul de mult tensiunea arterială și încetineşte respirația, motiv pentru care pacienții care îl primesc ar trebui să fie atent monitorizați.

Referitor la acest caz, ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, marți 11 februarie, că procedura de anestezie a fost ilegală în cazul copilului intrat în comă, întrucât această intervenție se poate face doar în unitățile medicale unde pacientul poate fi intubat rapid.

In acelasi timp medicul anestezist Adrian Dinescu, cel care a făcut anestezia copilului de patru ani, a spus că a respectat toate protocoalele medicale şi că a folosit în cazul copilului de patru ani o analgo-sedare pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.