ACTE Necesare pentru DIVORT la NOTAR in 2020. Cat costa un DIVORT anul acesta.

Inainte de vedea ce acte sunt absolut necsare pentru un divort la notar, sa incepem cu preturile divortului si sa raspundem la intrebarea cât costă divorțul la notar în 2020.

Ei bine, in acest moment, pretul unui divorț la notar poate să difere în funcție de tariful practicat de fiecare birou notarial în parte.

Prețul unui divort pe cale pe cale amiabilă la notariat pornește de la 500 de lei, sumă la care se adaugă și TVA.

Lamurita fiind dilema privind pretul divortului la notar sa trecem la urmatoarea problema, si anume sa vedem ce acte sunt necesare pentru divorț la notar în 2020 

cat costa un divort la notar preturi si tarife 2020

Divorțul la notar este posibil doar în cazul în care cei doi soți se înțeleg în privința tuturor termenilor separării.

Pentru ca soţii să poată divorţa la notariat atunci când au copii minori, cei doi soti trebuie să convină și asupra următoarelor aspecte:

- numele de familie pe care să îl poarte fiecare după divorţ;

- exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi; stabilirea locuinţei copiiului minor după divorţ (potrivit art. 400 Cod civil, copilul poate locui doar la unul dintre părinţi);

- modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copiii minori;

- stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere și educație.

În cazul în care aleg să divorțeze la notar, cei doi soți trebuie să se prezinte împreună în fața notarului pentru a-și da consimțământul pentru desfacerea căsătoriei. 

După ce au ajuns la un acord comun în ceea ce privește termenii separării, cei doi soți vor avea nevoie de următoarele acte pentru divorț:

- actele de identitate ale celor doi soţi

- certificatele de naştere certificatul de căsătorie (în original);

- certificatul (certificatele) de naştere al copilului (copiilor) minor rezultat din căsătorie

După ce soții se prezintă în față notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și acordă un termen de minim 30 de zile, numit și termen de reflecție. 

În cazul cuplurilor care au copii minori se întocmește și raportul de anchetă psihosocială de către autoritatea tutelară competentă.