Cat dureaza GRIPA la adulti. Severitatea gripei poate duce la MIOCARDITA si ASTM.

Cat dureaza normal gripa la adulti. Efectele în cazul unei gripe prelungite şi netratate pot fi însă fatale, sunt de parere medicii.

Asadar cat este normal sa dureze gripa. Ei bine, in cazul unei viroze uşoare perioada de covalenscenţă este de 3 zile iar pentru o gripă este de maximum 6 zile.

Dacă această perioadă de covalescenţă este depăşită in cazul gripei, medicii recoamdă prezentarea de urgenţă la medic.

O răceală persistă în principal în rândul bolnavilor de astm, diabet sau în rândul celor care suferă de insuficenţă cardiacă.

cat dureaz normal gripa

De aceea o răceală sau o viroză care persistă nu trebuie tratată cu superficialitate de către pacient, si se recomanda prezentarea de urgenţă în faţa unui medic:

ATENTIE! O gripă prelungită poate duce la pneuomonie sau alte viroze respiratorii mai complicate.

Cat dureaza gripa la adulti. Deşi este un caz rar, miocardita poate fi provocată de gripă sau răceală şi poate să apară la copii sănătoşi cât şi la adulţi.

Miocardita este o boală cardiovasculară caracterizată printr-o inflamare a miocardului, care duce la insuficienţă cardiacă rapidă.

Alte simtome sunt dificultăţiile respiratorii, acumulare de lichid în jurul gleznelor şi dureri în piept la respirare.

O banală bronșită sau inflamarea căilor respiratorii se poate transforma rapid într-o boală nevindecabilă, cu consecințe grave pe termen lung asupra starii de santate.
Astmul este cea mai de temut afecțiune care poate surveni după răceli netratate.