CORONAVIRUSUL a UCIS 2.004 persoane în Chină anunță un noul bilanț

NOU BILANT! Coronavirusul a ucis 2.004 persoane în întreaga Chină, marea majoritate în provincia Hubei.

Acestora li se adaugă cele 7 decese înregistrate în afara Chinei, în Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine şi unul în Franţa.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000.

În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri de contaminare şi cinci decese în aproximativ 30 de ţări.

stiri de ultima ora virusul din china 2020

Oficialii chinezi cred că numărul în scădere al infecțiilor noi reprezintă dovada că situația este sub control, dar experții internaționali au avertizat că este încă prea devreme pentru a aprecia cum va evolua epidemia.

Cele mai multe orașe din Hubei au fost blocate de la sfârșitul lunii ianuarie. Cei care au reușit să iasă din provincia Hubei sunt opriți atunci când vor să intre în Shanghai și obligați să stea 14 zile în carantină.

Autoritățile chineze au luat măsuri extreme pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, printre acestea fiind: interdicția de a lua cina în grup, de a organiza petreceri sau evenimente în care sunt mai mulți oameni la un loc, de a părăsi domiciliul etc.

Unii dintre cetățeni găsesc, însă, modalități de a încălca restricțiile impuse.