DIETA cu CIUPERCI. Ce VITAMINE conţin CIUPERCILE si cum ne ajută să slăbim.

Trimiteți un comentariu
Dieta cu ciuperci contribuie la întărirea imunităţii, combate oboseala, astenia şi previne bolile cardiovasculare şi cancerul.

Toate aceste proprietăţi si beneficii se datorează substanţelor active care se găsesc în ciuperci: complexul vitaminic B, vitaminele C, D şi E şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu şi zinc).

Ciupercile sunt singurele alimente care nu sunt de origine animala care conţin vitamina D.

Vitamina D este esenţială pentru sistemul osos, este prima vitamină care se dă unui nou-născut, vitamina care fixează calciul în oase şi vitamina care se produce în corpul uman prin actiunea razelor solare.

pareri dieta cu ciuperci beneficii forum de nutritie

O dieta de 3- 4 săptămâni, spun medicii, în care să nu lipsească ciupercile de pe masă, face sistemul imunitar rezistent în faţa frigului, iar vitamina D, care iarna nu prea avem de unde o lua, îşi va reface indicele valoric necesar sănătăţii.

Capabile să întărească funcţia imunitară şi mai ales să lupte contra cancerului, ciupercile sunt o sursă excelentă de antioxidanţi.

Ciupercile conţin de asemenea şi polifenoli şi seleniu, care sunt comune în lumea vegetală, precum şi antioxidanţi.

Un studiu clinic a demonstrat că substituirea cărnii roşii cu ciuperci champignon poate ajuta la pierderea surplusului de greutate corporală.

Fie că sunt ciuperci albe, champignon, ghebe, hribi sau pleurotus ori gălbiori, ciupercile sunt alimente care nu cad greu la stomac, se digeră foarte repede, înlătură senzaţia de foame.

Ciupercile reglează nivelul glicemiei din sânge. În salate, crude sau coapte, fierte sau semicălite, ciupercile sunt alimentul superbenefic care ajută la menţinerea sănătăţii.

Comparativ, la 100 gr ciuperci, caloriile sunt 35, proteinele 5, lipidele 0,5, iar glucidele 2,5,  în timp ce carnea de porc grasă la acelaşi gramaj conţine 340 calorii, 15 proteine, lipide 30, iar glucide deloc, iar carnea de pui 142 calorii, 21 proteine, 6 lipide şi glucide, din nou, deloc.


Trimiteți un comentariu