Treceți la conținutul principal

Doctorul BEURAN ARESTAT. Medicul este acuzat de luare de MITA.

Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat şi apoi reţinut într-un dosar de luare de mita, deschis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au făcut, joi 13 februarie, percheziții la casa și cabinetul medicului Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca. După cțteva ore de audieri la DNA, medicul a fost reținut.

Conform acuzatiilor Dr. Mircea Beuran ar fi luat 10.000 de euro pentru a angaja un doctor la Spitalul Floreasca. 

Surse din cadrul anchetei spun că în dosar ar exista inclusiv interceptări telefonice, care îl incriminează.

mircea beuran biografie wiki medic arestat pentru luare de mita

După ora prânzului, profesorul Mircea Beuran a fost adus sub escortă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru audieri.

Asta după ce toată dimineaţa a fost martor la percheziţiile pe care procurorii le-au făcut în locuinţa sa din judeţul Ilfov.

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

La data de 14 februarie 2020, medicul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul pentru luare de mită vine la doar câteva săptămâni după ce Mircea Beuran a fost protagonistul unui scandal fără precedent când o bolnavă a fost arsă pe masa de operaţie la spitalul Floreasca.
MAI POTI CITI