GLUCOZA beneficii pentru MEMORIE. Ce se intampla daca mananci glucoza.

Care sunt parerile despre glucoza. Ce se intampla atunci cand mancam glucoza.Cum foloseste organismul glucoza.

Nivelul glucozei în sânge este critic pentru memorie. Prea puțină sau prea multă glucoză în sânge dăunează grav memoriei. 

Lipsa glucozei nu afecteaza doar memoria si invatatul, ci poate impiedica sinteza acetilcolinei, unul din neurotransmitatorii cheie ai creierului.

Glucoza este compusul organic apartinand clasei zaharidelor, ce alimenteaza furnalele din mitocondrii ce dau energie creierului.

glucoza pareri beneficii memorie la diabetici

Deoarece neuronii nu pot stoca glucoza, acestia depind de fluxul sanguin pentru a le asigura o aprovizionare constanta de energie. Glucoza este in mod natural obtinuta din carbohidrati.

Atunci când glucoza din sânge crește moderat, memoria devine mai bună. În condiții de stres, nivelul glucozei este ridicat și dacă mai și ingerăm cantități ridicate de carbohidrați, nivelul glicemiei va fi mare și va afecta negativ memoria și capacitatea de învățare.

O cantitate mai mare de glucoză în sânge și în creier este necesară în perioadele în care creierul este solicitat intens (de exemplu teste, examene).

Experimentele de laborator facute pe sobolani de laborator au aratat un nivel mai crescut de glucoza in hippocampus – o regiune a creierului necesara pentru invatare si memorie – iar nivelul glucozei scadea o data cu inaintarea in varsta a organismului.

Mai mult chiar, persoanele care sufera de diabet au sanse mai mari de a suferi de probleme mentale o data cu inaintarea in varsta.

Diabeticii pot suferi si de o incetinire a procesarii informatiei si o reducere a capacitatii de memorare.

Pentru îmbunătățirea memoriei este recomandată o dietă bogată în carbohidrați (miere, fructe și legume, dar și paste făinoase, pâine, cereale integrale).

Ciocolata și vinul roșu susțin memoria prin conținutul bogat în antioxidanți care contribuie la protejarea creierului împotriva îmbătrânirii și îmbolnăvirii.

Fructele si legumele proaspete sunt recomandate și pentru conținutul lor bogat în antioxidanți.

Fructele cele mai bogate în vitamine și minerale esențiale pentru NEURONI sunt: afinele, murele, pepenele, zmeura, căpșunele, ananasul, citricele, kiwi și merele.

Legumele recomandate pentru funcționarea optimă a creierului sunt: broccoli, conopida, varza de Bruxelles, dar și roșiile, morcovii, ciupercile, spanacul, sparanghelul.
noriel.ro