PRIMUL caz de CORONAVIRUS in Romania CONFIRMAT Oficial

S-a intamplat! Primul caz pozitiv de infectie cu CORONAVIRUS in Romania confirmat im mod oficial!!!

In Romania s-a conformat primul caz de infectie cu CORONAVIRUS COVID-19. Un barbat tanar fara simptome care nu a intrat in contact direct cu italianul,

Este vorba despre o persoană din Gorj care a luat contact cu italianul care a fost în România.

"Putem confirma - există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel.

primul caz de coronovaris din china in romania

Dupa cum spuneam, este vorba despre un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus care a vizitat recent România.

Bărbatul din Gorj a fost plasat în carantină și va fi transportat la Institutul Matei Balș din București, unde va fi tratat.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vor susține o conferință de presă pe această temă la ora 23:00.

A doua persoana infectată cu virusul din China care a vizitat România este un bărbat de 51 de ani din localitatea Piandimeleto (regiunea Marche). 

Acest italian contaminat cu coronavirus a fost în România alături de bărbatul în vârstă de 71 de ani. 

Italianul în vârstă de 51 de ani este în carantină în propria locuinţă, iar starea sa nu este gravă. Bărbatul în vârstă de 71 de ani este internat în continuare la Rimini în stare gravă „stabilă”.

Autorităţile italiene verifică acum starea persoanelor care au intrat în contact cu cei doi italieni.

În România a fost declanșată o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care bolnavul a intrat în contact în țara noastră.