PRIMUL caz in GRECIA de infecţie cu coronavirus din China. BRAZILIA in alerta!

Grecia a confirmat astazi primul caz de infecţie cu coronavirus in timp ce un brazilian din Sao Paulo care a călătorit recent în Italia a fost supus testelor pentru noul coronavirus.

Grecia confirmă primul caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre o femeie care a călătorit, anterior în Nordul Italiei, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Pacienta este o femeie de 38 de ani din Thessaloniki, care a călătorit recent într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Grecia, citat de agentiile de presa internationale.

lista localitati din grecia aflate in carantina datorita virusului din china


De asemenea, familia pacientei infectate cu coronavirus va fi plasată în carantină timp de aproximativ 14 zile.

Brazilianul suspect de infectie cu coronavirus, în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia - epicentrul virusului în Europa - între 9 şi 21 februarie 2020 în interes de serviciu, a declarat ministerul Brazilian într-un comunicat.

El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.

Dacă și testul ulterior va confirma infectarea cu COVID-19, acesta va fi primul caz din America de Sud.