RECOMANDARI Produse interzise în ALIMENTATIA la alăptare

Trimiteți un comentariu
Sfaturi sanatoase: produse interzise în alimentația femeilor care alapteaza

Există o serie de alimente care sunt absolut interzise în meniul de alăptare deoarece pot cauza bebelușului o serie de probleme pe care nu le dorim.

Mămicile care alăptează trebuie să evite conservele și mezelurile, fructele de mare, peștele afumat și icrele pentru că ar putea fi contaminate cu listeria, dar și peștele bogat în mercur așa cum este rechinul, spada și tonul roșu.

De asemenea, in alaptare sunt de evitat alimentele care conțin ouă crude pentru a preveni infecția cu salmonela, dar și lactatele nepasteurizate pentru că pot provoca listerioză.

sfaturi alimente si bauturi interzise in alaptare


Femeilor care alapteaza li se cere atenție deosebită la alimentele care conțin carne crudă pentru că ar putea fi o sursă de salmonella, trichinella, e-coli sau paraziți care provoacă toxoplasmoză, aceștia din urmă putând fi contactați și dacă legumele nu sunt spălate.

Cafeaua este recomandată într-o cantitate foarte mică în timpul alăptării, maxim o ceașcă pe zi, pentru că poate conduce la scăderea lactației și poate agita bebelușul.

Irascibilitatea bebelușului poate apărea și dacă mama consumă ciocolată sau cacao sau sucuri acidulate și pe bază de cofeină în timpul alăptării.

Alcoolul trebuie exclus în perioada alăptării pentru că poate afecta bebelușul favorizându-i stări de somnolență, somn profund, slăbiciune și creșterea anormală în greutate, dar și posibilitatea de a refuza laptele mamei.

Nu se întâmplă nimic dacă în meniul de alăptare își face loc un pahar de vin sau de bere, însă categoric NU mai mult.


Trimiteți un comentariu