Stiri noi: ITALIANUL infectat cu VIRUSUL din China posibila contaminare cu Coronavirus in Craiova

Stiri de ultima ora arata ca un cetăţean italian in varsta de 71 de ani care a vizitat recent România a fost diagnosticat marți cu coronavirus.

Italianul din Craiova diagnosticat cu coronavirus este internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, Italia, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Grupul de Comunicare Strategică confirmă că bărbatul diagnosticat cu coronavirus are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie 2020.

informatii noi italianul din craiova infectat cu virusul din china

În perioada în care acesta a fost în România, italianul infectat cu virusul din China a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. 

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

Un echipaj de ambulanță a ajuns în comuna din Gorj pentru a-i duce în carantină pe cetățenii care au avut legătură cu italianul infectat cu coronavirus.

Italianul în vârstă de 71 ani ar fi fost în România pentru o partidă de vânătoare. Omul deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la puțini km de Cattolica.

Autoritătile au făcut o listă cu angajații care lucrează în barul deținut de italian pentru a le fi făcute analize. Sunt de altfel făcute investigații și pentru a reconstrui traseul acestuia.

Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România.