VIRUSUL din China 2020: RISCURI daca cumparati online produse de pe AliExpres.com

Există numeroși români care comandă constant de pe mega-magazinul chinezesc www. aliexpress.com, acesta înregistrând câteva mii de comenzi săptămânal care vin din România. 

Întrebarea legitimă care se naşte în acest moment este dacă aceștia cumpărători se află în pericol de contaminare cu coronavirusul 2019-nCov.

Potrivit comunităţii medicale internaşionale, virusul din China se transmite, în general, prin contact direct cu o persoană infectată.

Totuși poate exista și un risc de contaminare dacă intri în contact direct cu suprafețe infectate, cum ar fi metal, plastic sau hârtie. 

În cazul produselor comandate din China, riscul este însă unul minor.

ce riscuri ai daca comanzi online produse din china

Produsele comandate în China ajung la destinatar după o perioadă destul de lungă. Cu alte cuvinte, produsele expediate din Asia petrec pe drum în general 3 săptămâni.

În condiţii normale, virusul 2019-nCov NU poate rezista atât de mult timp în afara corpului uman.

Virusologii sunt de părere că un virus poate rezista maximum 48 de ore în afara corpului uman.

Asdar, riscul de a va contamina cu virusul din China, daca comandaţi produse din magazinele online chinezeşti este neglijabil!

Izolarea Chinei, pe fondul epidemiei, o situație rară pentru un astfel de centru economic vital, afectează întreaga lume. SUA, precum și guvernele din Europa și Asia aplică noi reglementări pentru a bloca accesul celor veniți din China, în timp ce marile companii aeriene și-au suspendat zborurile, iar companiile au scos din conducere expatriații.

Multe state aplică proceduri de carantină în realția cu China. Vineri, guvernul american a declarat că non-americanii care au vizitat China vor sta în carantină 14 zile la sosire, în conformitate cu avertismentul OMS că virusul poate rămâne nedetectat în respectiva perioadă.