VIRUSUL din CHINA ALERTA in ITALIA! Cati romani sunt infectati cu CORONAVIRUSUL COVID-19.

Ce trebuie sa faca romanii care se intorc din Italia in legatura cu virusul din China. Numarul romanilor din Italia infectati cu coronavirusul din Italia va fi comunicat de Ministerul de Externe.

Stare de urgență în nordul Italiei din cauza virusului COVID-19|! Universități, școli și alte spații publice, închise in Italia din cauza Virusului din China!

Autoritățile italiene au luat mai multe măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de infecție.

Printre cele mai afectate zone de coronavirusul din China COVID-19 se numără Lombardia și Venetro.

coronovirus china ce trebuie sa faca romani din italia

12 localități din Italia sunt închise complet, după ce peste 50 de persoane au fost depistate cu coronavirus.

Guvernul italian s-a reunit, vineri seară, într-un consiliu extraordinar pentru protecție civilă pentru a decide măsuri de prevenire a coronavirusului.

S-a decis starea de urgență în Friuli Venezia Giulia, zonă situată în nord-estul Italiei, precum și carantină de 14 zile pentru toți cei carer au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus.

Potrivit publicației la Reppublica, Guvernul urmează să ia noi măsuri de combatere a virusului ucigaș.

Din cauza virusului din China localurile publice din Italia au fost închise, activitățile sportive sau recreative, anulate, iar cursurile școlare au fost suspendate. 

De asemenea, au fost emise mai multe alerte care îi sfătuiesc pe cetățenii din Italia să rămână în locuințe.

După primele cazuri de contaminare cu virusl din China din nordul Italiei, un ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, obligă „autoritățile sanitare teritoriale competente să aplice măsura de carantină cu supraveghere activă, timp de paisprezece zile, persoanelor care au a avut un contact strâns cu cazurile confirmate de boală infecțioasă COVID-19”, notează la ziarul italian Reppublica.

MAE Romania a anunțat că, până în momentul de față, nu au fost primite notificări din partea autorităților italiene privind existența vreunui român printre cei infectați cu coronavirusul din China.

Cetățenii romani care se întorc din Italia au obligația de a informa autoritățile române cu privire la mijloacele de transport pe care le aleg. Astfel se pot urma procedurile impuse împotriva răspândirii coronavirusului.

UPDATE: Din cauza măsurilor de urgență decretate în Italia, sunt amânate evenimente importante la nivel mondial. Cazurile de coronavirus din Italia s-au înmulțit rapid, numărul celor infectați ajungând la 53.