VIRUSUL din China: Cand va fi gata VACCINUL impotriva coronavirusului Covid-19

Conform directorului Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus,  un vaccin împotriva noului coronavirus din China ar putea fi gata în aproximativ 18 luni. 

Urgentarea descoperirii unui vaccin impotriva virusului din China este necesara mai ales ca noi studii ale 4 cercetători germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, arata că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios pe suprafețe mai mult de o săptămână.

Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată.

cand este gata vaccinul impotriva coronavirusului din china


Acest virus a primit deja un nume în mediile de cercetare, COVID-19. Denumirea vine de la „coronavirus disease that was discovered in 2019”.

Noua epidemie de coronavirus chinezesc ar putea afecta aproape două treimi din populaţia globală dacă nu va putea fi controlată, potrivit unui epidemiolog de top din Hong Kong.

Numarul deceselor cauzate de coronavirusul Covid-19 din China continentală a ajuns la 1.105, iar umărul total de cazuri de decese la nivel mondial se ridică la 1.107, dat fiind că s-au înregistrat două cazuri de decese în afara Chinei continentale, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.