Treceți la conținutul principal

VIRUSUL din CHINA se poate transmite prin basini. Nu e banc. COVID-19 infectare prin flatulenţe.

Daca credeti ca titlul cu basinile si virusul din China este o glumă proasta va inselati.

Intrebarea daca pot flatulenţele să transmită noul virus COVID-19 a apărut după ce un medic din China a descoperit urme de coronavirus în fecalele şi urina persoanelor infectate cu acest coronavirus.

Chiar dacă pare ciudat si straniu sa te intrebi daca basinile transmit virusul din China, centrul pentru controlul bolilor din districtul Tongzhou al oraşului Beijing, capitala Chinei, a explicat, într-o postare publicată pe reţeaua de socializare WeChat, care sunt şansele ca coronavirusul COVID-19 să fie transmis prin intermediul flatulenţelor, transmite publicaţia online Global Times.

virusul din china se poate transmite prin flatulente


În mod normal nu există acest risc, dar NU este exclus ca virusul din China să fie transmis şi pe această cale, dacă cineva se află suficient de aproape de persoana infectată care eliberează gazele intestinale, potrivit experţilor în sănătate, care au răspuns la o întrebare pusă de utilizatori.

Altfel, în mod normal, pantalonii şi lenjeria intimă reprezintă un filtru eficient.

Potrivit unui experiment realizat în urmă cu câţiva ani de Karl Kruszelnicki şi Luke Tennent, oamenii nu trebuie să poarte filtre şi în zona posteriorului, deoarece pantalonii pot stopa eficient bacteriile şi virusurile.

În concluzie, spune experţii chinezi, dacă toată lumea poartă pantaloni, nu există riscul transmiterii COVID19 şi prin intermediul gazelor intestinale.

Insa dacă un om infectat nu poartă pantaloni sau lenjerie intimă şi eliberează gaze, există posibilitatea ca persoanele aflate în apropiere să fie infectate cu coronavirus.

In acest moment, peste 7.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Romania, iar aproape o sută de persoane sunt în carantină, în spaţiile special amenajate de autorităţi.

Românii care sunt plasaţi în izolare la domiciliu sau în carantină din cauza coronavirusului trebuie să ştie că pot beneficia, potrivit legii, de concediul şi indemnizaţia pentru carantină.
MAI POTI CITI