ALERTA: 2 NOI cazuri de CORONAVIRUS in Romania, iar 7 detinuti de la Jilava sunt suspecti de infectare cu virusul din China.

ALERTA medicala! Doua noi cazuri de infectie cu virusul din China descoperite in Romania. Numarul cazurilor de imbolnavire cu coronavirusul din China a ajuns la 11 la noi in tara.

Un caz de ibfectie cu COVID-19 privește o tânără adolescenta in varsta de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment, cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie, urmând ca luni, 9 martie, comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

coronavirus romania ultimele stiri noi cazuri de infectare


Tânăra in varsta de 15 ani s-a prezentat vineri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz de contaminare cu coronavirus este al unei fete in varsta de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19).

Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

De asemenea, 7 detinuti, suspectaţi de infectare cu coronavirus, sunt izolaţi şi monitorizaţi medical, în prezent, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava.

Totodată, toţi contacţii celor şapte deţinuţi sunt, în momentul de faţă, monitorizaţi din punct de vedere medical, coroborat cu aplicarea unor măsuri specifice de siguranţă internă.

Informațiile furnizate sâmbătă, 7 martie 2020, dimineață despre cei 6 pacienți diagnosticati cu virusul din China care erau internați la acest moment sunt că pacienții internați la Timișoara și Craiova nu au simptome și sunt într-o stare generală bună, iar pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași au o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră.

La nivel național, în prezent sunt în carantină 16 persoane, în timp ce alte 12.927 sunt izolate la domiciliu.