ALERTA! Se inchide TIMISOARA din cauza Virusului din China. Carantina in Timisoara sub semnul intrebarii.

Autoritatile sanitare pot lua in calcul punerea orasului Timisoara in carantina, insa...

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a spus că în momentul de față NU se poate pune problema ca în țara noastră să fie închis vreun oraș din cauza coronavirusului, deci nici Timisoara.

Întrebat câte persoane trebuie să fie infectate la Timişoara pentru a fi impusă carantina, Raed Arafat a spus că acest lucru e stabilit având în vedere mai multe aspecte.

se inchide timisoara din cauza virusului din china

"Nu este după cifră, este după mai multe aspecte aici. Şi se face o analiză de la caz la caz. Dacă vedem că în Timişoara începe răspândirea în mai multe zone şi nu mai ştim de la cine s-a luat boala atunci începe discuţia de a intra într-o formă de izolare, dar la acest moment încă nu suntem acolo şi, încă o dată, nu e după numărul de cazuri...", a declarat Raed Arafat.

In acest timp, Guvernul italian a transmis miercuri că toate școlile de pe teritoriul Italiei vor fi închise pentru o perioadă de 10 zile pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

„După cum știți, în aceste ore am evaluat posibilitatea de a închide sau nu școlile. Pentru Guvern nu a fost o decizie simplă, am așteptat o opinie și din partea Comitetului Tehnic Științific și am decis, cu prudență, având în vedere că situația epidemiologică se schimbă rapid, să suspendăm activitățile didactice și în afara zonei roșii (zona localităților aflate sub carantină – n.n.) până la data de 15 martie 2020 (…) începând de mâine”, a declarat Lucia Azzolina, ministrul Educației din Italia în cadrul unei conferințe.