ARTEMISININA sau PELINUL DULCE pareri forumuri. Contraindicatii si precautii Artemisinin.

Sa ne facem o parere despre Artemisinina, substanţa activă a pelinului dulce (artemisia annua) despre care opiniile si comentariile de pe forumurile de medicina traditionala exprima un sentiment de incredere si anticipare in virtutile sale vindecatoare, benefice pentru starea de sanatate.

Artemisinina a fost folosită în trecut ca medicament împotriva malariei, dar în zilele noastre constituie un fapt demonstrat cel conform căruia acest tratament este eficient şi în lupta împotriva cancerului.

Acţiunea artemisininului este amplificată de adjuncţia acestuia cu fier. Corpul uman în general, şi celulele canceroase în mod special, adăpostesc deja fierul cu care artemisininul se combină.

Cu toate  acestea, o suplimentare cu fier ar trebui să fie premergătoare începerii tratamentului cu artemisinin.

artemisinin pareri forumuri de medicina traditionala chineza

În cursul cercetărilor s-a descoperit că Artemisinin este eficientă în cazul multor linii celulare: leucemie, tumoare a intestinului gros, melanom, cancer de sân, cancer ovarian, cancer al prostatei, cancer renal, respectiv a arătat sensibilitate într-o măsură mai mică şi asupra liniei celulare aferente cancerului pulmonar.

De altfel, şi cancerele pulmonare care rezistau terapiei prin iradiere au devenit sensibile la terapia prin iradiere, atunci când pacientului i s-a administrat Artemisinin – şi a început şi distrugerea celulelor canceroase.

Independent de aceasta, Artemisinin are – în sine - un efect apoptopic /moarte celulară fiziologică, programată genetic/ asupra celulelor canceroase astfel încât este lipsit de efecte secundare.

Artemisinin reduce nivelul glicemiei: nivelurile ridicate de zahar din sange sunt foarte daunatoare pentru pancreas, ficat si organism in general.

Prin urmare, Artemisinina este foarte eficient pentru prevenirea diabetului, a rezistentei la insulina, o afectiune foarte frecventa, dar inca putin recunoscuta.

Artemisinin contraindicatii si precautii

Important – a nu se lua împreună cu suplimente antioxidante: glutation, vitaminele A, C, E, seleniu etc, suplimenţi pe bază de flavonoide.

Flavonoidele sunt substanţe cu efect puternic antioxidant, conţinute în fructele şi legumele viu colorate sau închise la culoare şi în alte plante.

Antioxidanţii cu toate că au un efect benefic împotriva bolilor, inclusiv a cancerului, reduc eficacitatea artemisininului. Acest fenomen se explică prin faptul că artemisinina acţionează asupra celulelor canceroase prin oxidare.

A nu se administra artemisinina decât după 30 de zile de la radioterapie (radioterapia poate antrena fierul din tumori spre ţesuturile din jurul acestora). 

În stadiul iniţial al perioadei de administrare, markerii tumorali pot creşte, aceasta datorită faptului că tumorile încep să se dezintegreze.

Administrarea zilnica, pe termen lung a  RTEMISININ are efecte cumulative, fara a dauna sanatatii.