Treceți la conținutul principal

COPLESITOR: Coreea de Sud trimite în România 2.000.000 de teste pentru coronavirus

COREEA de SUD face un gest umanitar deosebit si trimite in Romania 2 milioane de teste pentru coronavirus.

România va primi de la o companie sud-coreeană 20.000 de kituri pentru testarea noului coronavirus printr-un contract aranjat la nivel guvernamental, potrivit ministrului de externe de la Seul, citat de agenția Yonhap.

Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste pentru coronavirus. 

Astfel, România va avea la dispoziţie două milioane de teste pentru noul coronavirus.

coreea de sud ajuta romania cu kituri de testare pentru coronavirus


Livrările urmează să se facă eșalonat. Oficialul sud-coreean nu a vrut să dea alte detalii, precum numele exportatorului sau prețul plătit.

Ministrul a declarat că ambasada sud-coreeană a aflat despre nevoia de aceste echipamente și a făcut legătura dintre autorități și firmă.

Coreea de Sud a fost recunoscută la nivel internațional pentru metodele de testare și tratamet încă din faza timpurie a infectării cu noul coronavirus.

În plus, pe lângă eforturile minuțioase de carantină la domiciliu luate de autoritățile de la Seul, țara a făcut campanie și pentru cooperarea internațională împotriva pandemiei.

Sunt 66 de cazuri noi in Romania, un total de 433 cazuri in total. 14 pacienti se afla la terapie intensiva, 3 in stare grava, inclusiv fostul ofiter al MAI care a infectat zeci de persoane in Capitala. 64 de persoane au fost vindecate.
MAI POTI CITI