CORONAVIRUS: Franţa se pregăteşte de "scenariul italian" în privinţa virusului din China

Noi informatii despre evolutia infectiilor cu CORONAVIRUS in FRANTA.

Franţa se pregăteşte de "scenariul italian" în privinţa creşterii cazurilor de infectare şi deceselor cauzate de coronavirus, a declarat joi Jérôme Salomon, directorul general al Departamentului pentru Sănătate de la Paris.

Franţa a înregistrat 2.876 de cazuri de coronavirus, între care 61 de decese. Creşele, şcolile și universităţile vor fi închise in Franta!!!

"Scenariul italian: trebuie să fim pregătiţi pentru el", a afirmat Jérôme Salomon, conform cotidianului Financial Times. Eric Caumes, directorul Departamentului de boli infecţioase al Spitalului "Pitié Salpêtrière" din Paris, a declarat că numărul cazurilor creşte rapid. "Secţiile de terapie intensivă se umplu rapid. Există riscul să ajungem să fim nevoiţi să alegem între pacienţii bolnavi de coronavirus şi alţii. În curând, vom fi în aceeaşi situaţie ca Italia", a afirmat Eric Caumes intr-o dezbatere publica organizată de postul TV LCI.

noi informatii coronavirus franta


Eric Caumes a cerut Guvernului Francez să aplice măsuri stricte precum cele din Italia, inclusiv limitarea deplasărilor.

Franţa se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, a declarat joi seară preşedintele Emmanuel Macron, în condiţiile în care bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.876 de cazuri şi 61 de persoane au decedat.

Preşedintele Macron a făcut apel la unitate pentru a depăşi această pandemie: „Trebuie să acţionăm împreună. Nu vom ajunge la capăt fără unitate”. 

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 1.016 morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 15.000, au anunţat joi seară autorităţile italiene.