CORONAVIRUSUL din China a ajuns Iin CIPRU. Autoritatile cipriote sunt in ALERTA.

Noi informatii virusul din China. CIPRU a raportat primele doua cazuri de CORONAVIRUS.

O tabără a armatei din Nicosia a fost pusă în carantină duminică, după ce s-a analizat un caz suspect de infectare cu virusul Covid-19, în timp ce alte rezultatele sunt asteptate pentru un un tânăr de 20 de ani care a fost arestat și dus la o secție de poliție din Nicosia.

Conform rapoartelor, tabăra armatei Elias Papakyriakou din Athalassa a fost plasată în carantină după ce un soldat cipriot părea să aibă simptome legate de Covid-19. Soldatul călătorise recent la Patra, Grecia.

informatii noi coronavirus cipru


Soldatul a fost transferat la spitalul general din Nicosia și ținut izolat. Între timp, soldații din tabăra armatei nu au voie să plece până când rezultatele nu sunt gata.

De asemenea, sunt așteptate rezultatele testului pentru coronavirus pentru un caz separat legat de un bărbat în vârstă de 20 de ani care a fost arestat și dus la secția de poliție Omorfita din Nicosia sâmbătă seară, si care puțin după ora 20:00 a început să prezinte simptome ale Covid-19.

El a fost dus la spitalul general din Nicosia și apoi transferat la spitalul general Limassol unde este în prezent în carantină până când rezultatele sunt gata, a spus poliția.

Oficialii Ministerului Sănătății din Cipru au declarat că toți călătorii din China, Coreea de Sud, Japonia, Iran, Singapore, Hong Kong și Italia de Nord sunt verificați daca prezinta simptomele infectiei cu coronavirus.

In acest moment coronavirusul s-a extins în toate țările Uniunii Europene, după ce Cipru a anunța primele două cazuri. 

Luni au fost înregistrate primele decese în Germania, dar și primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19 printre angajații Comisiei Europene. Tot luni Parlamentul European a hotărât să scurteze sesiunea plenară, după ce o mutaseră de la Strasbourg la Bruxelles.