Fa ACASA un DEZINFECTANT de maini iefitin si eficient pentru dezinfectarea mainilor

Iata cum sa faci acasa un bun dezinfectant de maini, rapid și eficient. 

Multe persoane prefera sa isi faca acasa propriul dezinfectant de maini deoarece dezinfectantele din comert pot contine in compozitie substante care in urma utilizarii indelungate pot provoca probleme la ficat.

Apoi dezinfectantul de maini facut acasa poate inlocui cu succes sapunurile antibacteriene, mai ales pe cele care contin triclosan, si care nu sunt mai eficiente in distrugerea germenilor in comparatie cu sapunurile obisnuite.

Folosirea sapunului antibacterian ar putea duce la dezvoltarea unei bacterii rezistente la substantele antimicrobiene din produs, ceea ce face ca ulterior acesta sa nu mai poata distruge cu usurinta germenii.

cum sa iti faci acasa dezinfectant de maini ieftin si simplu

S-a demonstrat că dezinfectanții din comerț conțin chimicale precum izopropil miristrat și propilen glicon, care cresc capacitatea de absorbție a pielii, și, implicit, măresc riscurile pătrunderii în organism a acestor substanțe toxice.

Este foarte important de menționat faptul că întotdeauna cea mai bună variantă de a curăța mâinile eficient și de a alunga microbii, bacteriile  și virusurile este să folosim apă din abundență și săpun.

Potrivit medicilor, trebuie să lăsăm jetul de apă să curgă măcar 20 de secunde.

Iata reteta cum să faci un dezinfectant de mâini acasa

Medicii susțin că dezinfectantul de mâini eficient ar trebui să conțină alcool medicinal de 60 de grade, pentru a ucide microbii, bacteriile și virusurile. Asta pentru că, spun specialiștii, virusurile sunt mai greu de ucis cu ajutorul dezinfectantelor, de aceea este nevoie de alcool.

Ingrediente compozitie dezinfectant de mâini

- 2 treimi cană alcool (< 60 grade)

- 1 treime cană de gel de aloe-vera,

- 10 picături de ulei de arbore de ceai (bun antiviral, antibacterian și antifungic)

- 10 picături de ulei esențial de lavandă (antiseptic, antifungic, antomicrobian și antiviral)

- 8 picături de ulei esențial de scorțișoară.

Amestecă toate ingredientele și adaugă lichidul obținut într-un recipient cu pulverizator sau cu pompiță. Agită continutul înainte de fiecare folosire.