IARBA TAPULUI pareri beneficii apreciate pozitiv pe forumuri. Recomandari Epimedium. Efecte secundare.

Sa incercam sa ne facem o parere despre IARBA TAPULUI (epimedium), o planta medicinala apreciata pe forumuri ca avand beneficii extraordinare pentru sanatate, si care in general nu prezinta efecte secundare daca se respecta indicatiile din prospectul suplimentelor.

Iarba tapului, cunoscuta de catre fitoterapueti sub denumirea de epimedium, nu are doar proprietati de stimulare a libidoului, ci poate fi utilizata in mai multe scopuri destinate sanatatii organismului.

Icariina este substanta activa din compozitia plantei iarba tapului, care a fost extrasa si modificata pentru prepararea mai multor produse: tablete, capsule, pudra, ceai, etc.

Icariina asigura cresterea fluxului de sange care alimenteaza organele genitale si stimuleaza functiile de reproducere.

iarba tapului pareri forum beneficii si efecte secundare


De asemenea, iarba tapului are in compozitia ei fitoestrogeni, substante vegetale asemanatoare estrogenilor.

Aceste substante nu reusesc doar sa stimuleze libidoul scazut, ci si sa scada riscul de pierdere osoasa, conditie fizica intalnita frecvent la femeile care au trecut la menopauza.

In ce cazuri poti apela la suplimentele cu iarba tapului:

- dureri de spate si genunchi, in special daca sunt insotite de o stare de moleseala;
- dureri articulare;
- oboseala fizica si mentala;
- pierderi de memorie;
- tensiune arteriala ridicata;
- boli de inima;
- boli de ficat;
- bronsita;
- infectii virale;
- febra fanului (inflamatie cronica a mucoazei nazale);
- osteoporoza;
- simptomele asociate cu menopauza;
- disfunctii erectile;
- ejaculare precoce;
- lipsa libidoului

În unele studii icariin a avut efecte pozitive asupra producției musculare slabe. Cercetarile publicate  afirma ca icariin poate avea efecte neurotrofice in plus fata de efectele cunoscute de inhibare a fosfodiesterazei de tip 5.

ATENTIE! Când sunt administrate în doze mari, există unele efecte secundare posibile ale suplimentelor cu iarba tapului (epimedium).

Deși iarba tapului este de obicei bine tolerata, efectele secundare ale epidemiumului includ simptome temporare, cum ar fi setea crescută, amețeli, greață și sângerări nazale.