Mai vine de PASTE 2020 LUMINA de la Ierusalim în plină pandemie de coronavirus?

Aceasta este intrebarea: Vom mai primi de la Ierusalim LUMINA de Paste 2020?

S-ar putea ca epidemia de COVID-19 să îi oblige pe credincioşii ortodocsi să primeasca Miracolul Invierii Domnului de Paşte 2020 pe balcon.

Doar cei mai norocoşi dintre credinciosi, care locuiesc în apropierea unei biserici vor putea să audă slujba de Inviere fără ajutorul reţelelor de socializare.

Paştele este pe 19 aprilie 2020. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită live doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii din tara (...)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

se mai aduce lumina sfanta de la ierusalim de paste 2020


Epidemia cu noul coronavirus pune în pericol şi obiceiul de a aduce Lumina sfântă de la Ierusalim.

În Israel, orice persoană intră în ţară este obligată să stea în carantină timp de 14 zile, a anunţat prim-ministrul israelian Benjamin Netayahu.

De aceea scad foarte mult şansele de a fi adusă lumina ca în anii trecuţi.

Totuşi o decizie finală privind aducerea de la Ierusalim a Luminii Invierii de la Ierusalim va fi luată în perioada care urmează.