MASURILE propuse de BILL GATES pentru combaterea epidemiei de CORONAVIRUS

Bill Gates este de părere că preţul scăzut al vaccinurilor este "masura corectă" pentru a ţine în frâu epidemia de coronavirus din China.

Miliardarul Bill Gates a comparat epidemia de coronavirus COVID-19 cu epidemia de gripă asiatică din 1957, care a ucis peste un milion de persoane, şi cu cea de gripă spaniolă din 1918, care a provocat 50 de milioane de decese.

Epidemia curentă de virus din China se situează undeva între cele două, este de părere acesta.

Gates crede că testele clinice la scară mare pentru vaccinul anticoronavirus ar putea avea loc cel mai devreme în iunie.

Masurile propuse de Bill Gates pentru oprirea epidemiei de coronavirus din China


Ce masuri de încetinire a răspândirii virusului din China propune miliaradrul Bill Gates

1) Ţările bogate ar trebui să sprijine cu personal medical calificat statele sărace sau în curs de dezvoltare din Africa şi sudul Asiei, pentru a monitoriza răspândirea virusului şi a livra vaccinuri.

2) Ar trebui înfiinţată o bază de date internaţională unde ţările pot împărtăşi informaţii.

3) Ar trebui să fie dezvoltat un sistem de căutare a compuşilor care au fost deja testaţi şi sunt consideraţi siguri pentru a fi utilizaţi în vaccinuri.

4) Guvernele şi donatorii ar trebui să finanţeze unităţi care pot produce cantităţi mari de vaccinuri în decurs de doar câteva săptămâni.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în lume a ajuns duminica 1 martie 2920, la 87.565 iar noul virus din China a provocat moartea a 2.990 de persoane, în 64 de țări și teritorii.

Cele mai afectate țări de epidemia de coronavirus după China sunt:

- Coreea de Sud (3.736 cazuri, inclusiv 586 noi și 18 decese),

- Italia (1.128 de cazuri, 29 de decese),

- Iran (978 de cazuri inclusiv 385 noi, 54 de decese)

- Japonia (239 de cazuri, dintre care 9 noi, 11 decese)

Japonia a înregistrat de asemenea peste 700 cazuri pe vasul de croaziera Diamond Princess.

În Europa, cu 100 de cazuri, Franța este al doilea focar de coronavirus după Italia și înainte de Germania, care a raportat 74 de cazuri.