MEDICILOR le va fi INTERZIS sa DEMISIONEZE conform secretarului de stat Horaţiu Moldovan

Dupa valul de demisii ale medicilor si asistentelor din ATI, autoritatile pregatesc o ORDONANTA MILITARA care le va INTERZICE sa demisioneze!

Stoparea demisiilor medicilor si asistentelor este un gest asteptat, deoarece cu siguranta ACTUL MEDICAL si JURAMANTUL lui Hypocrate ar trebui sa primeze in fata temerilor provocate de o infectie posbilia cu CORONAVIRUS.

Nicaieri in lume, de la Italia cea grea incercata la Spania, Franta etc. medicii nu NU DEZERTAT in fata dusmanului ascuns si mortal pe care il reprezinta noul Coronavirus!

Asadar, Horaţiu Moldovan, secretar de stat, a declarat, pentru Observator, că se ia în calcul ca medicilor să le fie interzisă demisia prin ordonanţă militară.

ordonanta militara care interzice medicilor sa demisioneze

Numai la spitalul din Mioveni peste 100 de cadre medicale au decis să renunţe, în vreme ce la Arad 8 medici şi-au depus dosarele de pensionare. 

O întreagă secţie a Spitalului Orăştie a demisionat astăzi în masă.

Pentru a stopa valul de demisii din rândul medicilor, guvernul Romaniei a decis să prelungească perioada de preaviz, în cazul personalului medical, până la 90 de zile. 

Dar ordonanţa miliară 4 ar putea veni cu decizii mult mai dure pentru aceştia.

Se pune problema unei ordonanţe militare care să împiedice demisia.

Se discută cu seriozitate si responsabilitate acest subiect. 

În perspectiva imediată s-a făcut o modificare administrativă.

Medicii si asistentii care îşi dau demisia trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile.