MUTATII Periculoase la virusul SARS-CoV-2 care a declanșat COVID-19 de la tipul S la tipul L

Avertisment medical. Coronavirusul din China a suferit mutatii. Genomul european al coronavirusului este diferit de cel al virusului din China.

Universitatea Oxford a dat publicității un studiu realizat de două echipe de cercetători din Beijing și Shanghai, care afirmă că virusul cin China care a ajuns în 90 de țări și se apropie de infectarea a 100.000 de oameni a suferit MUTATII.

Pe de altă parte, mai spun specialiștii, nu există dovezi că coronavirusul din China devine mai grav ci doar se manifestă în mod mai agresiv.

Acest lucru este unul normal și de asteptat. Aceștia explică faptul că virusul SARS-CoV-2 care a declanșat COVID-19 s-a adaptat continuu, în condițiile în care acesta provine de la animale.

Atunci când o persoană se infectează cu noul coronavirus, spun specialiștii, virusul se multiplică în tractul respirator. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru apar mutații genetice.

Acum putem vorbi despre două tipuri de coronavirus, pe care specialiștii le-au numit L și S, cel din urmă fiind mai vechi și mai puțin agresiv, el regăsindu-se în 30% din analiza a peste 100 de persoane infectate pe teritoriul Chinei.

coronavirusul din china a suferit mutatii periculoase devenind mai agresiv


Cu alte cuvinte, mutația SARS-CoV-2 s-a produs la varianta L.

Același studiu arată că tipul L al coronavirusului din China este mai frecvent întâlnit, la 70% din cazuri, mai agresiv la manifestări și cu o capacitate mult mai rapidă atât de transmitere, cât și de multiplicare.

Studiile cercetătorilor chinezi mai arată că deși varianta S, mai puțin agresivă, a coronavirusului a apărut în mai puține cazuri analizate, ea nu este pe cale de dispariție.

Cercetătorii, care s-au aflat în legătură cu laboratoare din alte țări care studiază Covid-19, au anunțat în studiul citat că au existat doi pacienți depistați - unul în SUA și altul în Australia - la care coexistau ambele variante - și coronavirusul S și cel mult mai agresiv, coronavirusul L. 

Ei spun că, practic, ambele tulpini au părăsit China și s-au răspândit, probabil, în întreaga lume.